Klobučnícka sa bude dláždiť najskôr o rok

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

V časovom harmonograme rekonštrukcií staromestských ulíc sa v poslednom roku spomínala aj Klobučnícka ulica. Mala sa dláždiť po ukončení výstavby garáží za Františkánskym kostolom. Garáže sú dokončené, preto nás zaujímalo, či a kedy sa s dláždením Klobučníckej ulice začne.

Ako nám povedal starosta starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, dláždenie tejto ulice v oboch jej úsekoch medzi Nedbalovou ulicou skutočne bolo v pláne opráv a údržby miestnych komunikácií na rok 2000. Dokonca na tento projekt mestská časť v rozpočte vyčlenila 15,3 milióna korún napriek tomu, že táto komunikácia nie je zverená do správy Starého Mesta.

„Vždy sme ju však chápali a naďalej chápeme ako súčasť historického jadra. Nakoniec sme od realizácie tohto projektu v minulom roku museli ustúpiť kvôli oneskorenému dokončeniu výstavby podzemných garáží za budovou magistrátu. Ako je známe, garáž sprístupnili len pred vyše týždňom. Ťažisko obnovy a rekonštrukcií komunikácií v Starom Meste sme operatívne presunuli na iné stavby, najmä však na projekt „reanimácie" Poštovej ulice. Okrem toho sme opravili Žižkovu a Mošovského ulicu," uviedol starosta Ďurkovský.

V minulom roku na Klobučníckej vykonali iba prípravnú a projektovú činnosť v rozsahu asi 20 tisíc korún. V tomto roku Klobučnícka ulica, nie je v pláne. Prednosť dostalo Hviezdoslavovo námestie, aj v súvislosti s dokončením dlhoočakávaného Hotela Carlton. Ako povedal starosta A. Ďurkovský, najskôr ju vydláždia na jar budúceho roku. Dovtedy však musí prísť k dohode medzi magistrátom a Starým Mestom nielen o financovaní tejto stavby, ale aj o prípadnej úprave dopravného režimu. Bolo by totiž zbytočné dláždiť túto ulicu pochôdzkovou dlažbou, ak by po nej malo naďalej premávať toľko áut ako doteraz.

(brn)

Páčil sa vám článok?