Schválili štúdiu areálu na Mamateyovej ulici

22.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mesto urobilo krok k tomu, aby v Petržalke mohol vzniknúť nový priestor na šport - mestskí poslanci schválili urbanistickú štúdiu športového areálu na Mamateyovej ulici.

Mestské zastupiteľstvo 28. septembra minulého roku schválilo dlhodobý nájom pozemkov pri križovatke Mamateyovej ulice a Dolnozemskej cesty pre Telovýchovnú jednotu Polygraf Venglošova futbalová akadémia. Účelom nájmu bolo vybudovanie a užívanie športových ihrísk s príslušenstvom.

Mesto si zároveň objednalo urbanistickú štúdiu, ktorá rieši budúcu podobu územia s rozlohou takmer piatich hektárov. Toto územie je vymedzené Ovsištským námestím, Mamateyovou ulicou a Dolnozemskou cestou. Pozostáva z dvoch samostatných areálov - areálu bývalej základnej školy a priľahlého areálu výrobných služieb. Oba by sa mali spojiť do jedného.

Štúdia ráta s tým, že bývalý školský areál sa zmení na polyfunkčný areál, ktorý zároveň poskytne možnosti športového vyžitia Petržalčanom a obyvateľom celého mesta. Návrh obsahuje dva varianty riešenia, pričom prvý variant ráta aj s hromadnou garážou, druhý s väčším podielom plôch využívaných ako zatrávnené športové ihriská.

V oboch variantoch sa počíta s rekonštrukciou objektu bývalej základnej školy na polyfunkčné športové zariadenie. Neráta sa s tým, že by budova školy prešla výraznejšími stavebnými zmenami, zostane bez zásahov do výškovej, resp. objemovej úrovne. V areáli sa budú nachádzať dve futbalové ihriská s prírodným povrchom a tri tréningové polyfunkčné ihriská s umelým povrchom. Na ploche za bývalou školskou budovou je navrhnutá aj nafukovacia športová hala. Pri vstupe do areálu sa ráta s parkoviskom s 52 parkovacími miestami.

(juh)

Páčil sa vám článok?