Štúdia zohľadní pripomienky obyvateľov

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

V novembri minulého roku sa na mestskú časť Staré Mesto obrátili obyvatelia Fialkového údolia s pripomienkami k urbanistickej štúdii Mudroňova ulica. Upozorňujú na to, že toto územie je súčasťou Vnútorných hôr a preto k nemu treba pristupovať veľmi citlivo. Aká je v súčasnosti situácia okolo Napoleonského vŕšku?

Ako povedal staromestský starosta Andrej Ďurkovský, v poslednom čase pre zvýšený tlak väčších investičných aktivít tu vznikli dva neuralgické body: Mudroňova 25 a Radvanská 1, známa tiež ako Napoleonský vŕšok. Doteraz sa názory občanov na túto lokalitu delili na zástancov tzv. nulového variantu, t. j. zachovania zelene v podobe verejného parku, a na tých, ktorí by dokázali akceptovať novú zástavbu v mierke zhodnej s jestvujúcou zástavbou v okolí, doplnenú o zeleň.

Spomínaný pozemok je totiž od roku 1998 súkromným majetkom. Mestská časť Staré Mesto obstarala vypracovanie urbanistickej štúdie pre lokalitu Mudroňova ulica - juhozápad. Spracovateľ štúdie, firma AUREX, oslovila medzičasom každého z obyvateľov lokality, aby sa k štúdii vyjadril.

Podľa A. Ďurkovského je takmer isté, že spomínané varianty riešenia „Napoleonského vŕšku” bude obsahovať aj urbanistická štúdia. Termín jej dokončenia na žiadosť predstaviteľov združenia občanov predĺžil do 31. marca, aby k nim mohli zaujať definitívne stanovisko. Konečné slovo budú mať poslanci miestneho zastupiteľstva, ktorí urbanistickú štúdiu schvália ako záväzný regulatív.

(brn)

Páčil sa vám článok?