Petržalčania hovorili so starostom najmä o doprave

16.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Mestská doprava a príspevok na stravovanie dôchodcov boli hlavné témy včerajšieho Dňa otvorených dverí u petržalského starostu Milana Ftáčnika. So starostom hovorilo 18 obyvateľov Petržalky.

Občania žiadali zmenu v trase autobusovej linky č. 93. Podľa nich by mala mať zastávku priamo pred železničnou stanicou v Petržalke. Obyvatelia bytovky v lesíku na Kutlíkovej ulici protestovali proti zrušeniu konečnej zastávky linky č. 83 pri dostihovej dráhe.

Konečnú zastávku tam zriadil Dopravný podnik Bratislavy (DPB) pred dvoma rokmi, predtým chodili až na Námestie hraničiarov. Piati členovia Jednoty dôchodcov Slovenska ocenili, že sa pripravujú zmeny v doprave, ktoré zlepšia dostupnosť petržalského cintorína a lokality Ovsište.

Riaditeľ prevádzky DPB Bronislav Weigl potvrdil, že sa chystajú zmeny v trase liniek č. 83 a č. 84 v Petržalke od 1. novembra. Dopravca ich však môže zrealizovať až po dokončení rekonštrukcie križovatky pri budove Technopolu na Kutlíkovej ulici, kde sídli miestny úrad. Rekonštrukcia sa predbežne skončí k 15. novembru, informoval Weigl.

Starosta Ftáčnik v súvislosti s príspevkom mestskej časti na stravovanie dôchodcov prisľúbil, že miestny úrad prehodnotí jeho výšku. Stane sa tak pri prijímaní rozpočtu na rok 2008, informoval petržalský hovorca Ľubomír Andrassy. Súčasná výška príspevku je 20 korún. Za deväť mesiacov tohto roka prispela Petržalka na stravovanie seniorov sumou 900.000 korún.

Deň otvorených dverí u petržalského starostu sa uskutočnil pri príležitosti Európskeho týždňa miestnej demokracie.

(tasr)
Páčil sa vám článok?