Krádež v správe katastra ešte vyšetrujú

29.1.2007
0
Páčil sa vám článok?

Ani týždeň po vlámaní do budovy Správy Katastra pre hlavné mesto Bratislavu v Ružovej doline nie je známe, čo konkrétne si páchateľ z úradu odniesol.

Minulý týždeň sa neznámy páchateľ vlámal do budovy Správy katastra pre hlavné mesto Bratislava v Ružovej doline. Zatiaľ nie je oficiálne potvrdené, čo konkrétne z katastra zmizlo a aká je výška spôsobenej škody.

Páchateľ vnikol do viacerých kancelárií, polícia však zatiaľ nepotvrdila ani nevyvrátila, či zmizli aj pečiatky alebo nejaké dokumenty. Podľa oficiálnych vyjadrení polícia preveruje, čo bolo predmetom záujmu páchateľa, zisťujú sa aj škody a okolnosti vlámania. Experti skúmajú zaistené stopy, polícia prípad vyšetruje ako krádež a poškodzovanie cudzej veci.

Na margo medializovaných informácií, že z katastra zmizli aj pečiatky, dokumenty a iné materiály Slovenskej informačnej služby, sa oficiálne miesta vyjadrujú vyhýbavo. Úrad geodézie, kartografie a katastra vydal stanovisko, v ktorom informáciu, že došlo aj „k odcudzeniu určitých vecí,“ nevyvrátil, odmietol však konkretizovať, o aké veci šlo.

Podľa vyjadrenia úradu by vlámanie nemalo nijako poškodiť ani prácu a činnosť správy katastra, ani práva občanov vo vzťahu ku katastru. „Napriek tomu, že objekt je dostatočne zabezpečený, prijímajú sa ďalšie opatrenia na posilnenie bezpečnosti. Tieto opatrenia však nebudeme konkretizovať,“ konštatoval Úrad geodézie, kartografie a katastra SR.

(ver, sita)
Páčil sa vám článok?