Poškodia vám nádrž a odčerpajú benzín: Zverejnili zoznam ulíc, kde došlo ku krádeži pohonných hmôt

7.3.2024
0

Zdroj: (in)

Páčil sa vám článok?

Od konca februára zaznamenali policajti na území Bratislavského kraja zvýšený počet prípadov, keď došlo k poškodeniu palivových nádrží na zaparkovaných autách. Policajti zverejnili zoznam parkovísk, kde už k takejto krádeži prišlo.

"Ku dnešnému dňu evidujeme na príslušných útvaroch Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave celkovo 13 prípadov tejto trestnej činnosti, pričom objasňovaním týchto prípadov sa policajti v súčasnosti zaoberajú," uviedli policajti na sociálnej sieti. 

Zlodeji sa zamerali najčastejšie na autá Škoda (v siedmich prípadoch), ďalej sa ich obeťou stal Fiat, Mazda, BMW, Citroen, Volkswagen a Hyundai.

Ku krádeži došlo vždy v noci. Zlodeji sa zameriavajú na zaparkované autá, väčšinou na verejne prístupných parkoviskách, v niektorých prípadoch prekonali oplotenie areálu, prípadne kradli v podzemných garážach.

"Páchateľ mechanicky poškodí doposiaľ neznámym predmetom vozidlo v oblasti nádrže, odčerpá pohonné hmoty," priblížili policajti. 

Prípady zaznamenali na nasledovných uliciach:

Ružinov:
Parkovisko OC Budúcnosť, Drieňová ulica
Ružinovská – pred Zimným štadiónom V. Dzurilu
Ružinovská ulica
Mlynské luhy

Devínska Nová Ves:

cesta II/505

Petržalka:
Röntgenova ulica
Gessayova ulica
Antolská ulica
Jasovská ulica
Zuzany Chalupovej

"Občanov žiadame v tejto súvislosti o pomoc. V prípade, ak vo večerných alebo nočných hodinách spozorujú akékoľvek podozrivé správanie sa neznámych osôb v blízkosti parkovísk a zaparkovaných motorových vozidiel, aby nám bezodkladne nahlásili túto informáciu na bezplatnom čísle polície 158," dodali policajti. 

(ms)

Páčil sa vám článok?