Mimoriadna udalosť: Do lisovacej časti smetiarskeho auta sa s odpadom dostal aj muž

7.12.2023
0

Zdroj: OLO

Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Devínskej Novej Vsi začal štvrtok dramaticky. V kontajneri na odpad sa nachádzal i muž, čo netušili smetiari, ktorí prišli odopad vysypať do auta a odviezť.

"Vo štvrtok, 7. decembra 2023 o 7:15 hod., sa pri odvoze odpadu stala v Bratislave mimoriadna udalosť. Spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu a.s. (OLO) vykonávala štandardne odvoz papiera, konkrétne v mestskej časti Devínska Nová Ves. Do lisovacej časti vozidla sa dostala okrem odpadu aj osoba," informovala nás manažérka externej komunikácie spoločnosti OLO Zuzana Balková.

Zamestnanci OLO si to našťastie všimli v poslednej chvíli a nedošlo k spusteniu lisovacieho zariadenia. Následne zavolali záchranárov, ktorí muža odviezli do nemocnice. "Muž približne vo veku 50 rokov má poranenia dolnej časti tela a je v stabilizovanom stave. Bližšie informácie sú v súčasnosti predmetom policajného vyšetrovania," priblížila Balková.

"Táto udalosť nás mrzí. Žiaľ, práve v chladných mesiacoch ľudia bez domova hľadajú útočisko pred zimou v zberných nádobách na papier. Oblasti so zvýšenou pravdepodobnosťou výskytu takýchto udalostí monitorujeme spoločne s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova. Tie zároveň ľudí bez domova pravidelne informujú o nebezpečí spojenom s prespávaním v kontajneroch. Posádky OLO kontajnery pred výsypom vizuálne kontrolujú a sú pre prípad takýchto udalostí riadne preškolené. Sú poučené, ako v takýchto mimoriadnych situáciách reagovať a pomôcť ľuďom bez domova. Pracujeme aj na dlhodobom riešení a technickom vybavení našich vozidiel tak, aby sme vedeli do budúcna týmto situáciám predchádzať,“ dodala Balková.

Ako nás informovala policajná hovorkyňa Jana Šimunková, k tejto udalosti došlo na na ulici Milana Pišúta. "Bolo zistené, že ide o 50-ročného muža pravdepodobne bez domova. Zranený muž bol privolanou záchrannou službou prevezený do jednej z nemocníc na ošetrenie," dodala.
(ms)

Páčil sa vám článok?