Tragédia na Vyšehradskej: Polícia smrť deväťročného chlapca vyšetruje ako vraždu

20.3.2023
0
policajná páska

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Nedeľňajšia tragédia na Vyšehradskej ulici v bratislavskej Petržalke, pri ktorej prišli o život traja ľudia, vyplavuje na povrch ďalšie hrozné skutočnosti. Viac nám prezradil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

"V súvislosti so včerajšou tragickou udalosťou, ku ktorej došlo na Vyšehradskej ulici, bolo zo strany vyšetrovateľa Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave začaté trestné stíhanie pre tri skutky. Vo vzťahu k pádu 27-ročného muža z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorého muž utrpel zranenia, ktorým v priestoroch nemocnice podľahol, bolo začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Vo vzťahu k pádu 39-ročnej ženy, z jedného z bytov obytného domu, v dôsledku ktorým žena na mieste podľahla, bolo začaté trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Vo vzťahu k nálezu tela 9-ročného chlapca bez známok života v priestoroch jedného z bytov, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," priblížil hovorca.

Ako dodal, ihneď po prijatí prvého oznámenia o páde muža z jedného z bytov, policajti na mieste začali vykonávať potrené úkony s cieľom objasnenia okolností tejto udalosti. Po príchode hliadky PZ na miesto sa zranený muž nachádzal vo vozidle rýchlej lekárskej pomoci. Nebolo však jednoznačne zrejmé, z ktorého bytu 7-poschodového obytného domu k pádu muža došlo, rovnako tento muž pri sebe nemal žiadny doklad totožnosti a zároveň nikto z obyvateľov obytného domu muža nespoznal. Policajti sa snažili skontaktovať s obyvateľmi každého z bytov uvedeného domu.

"V tom čase neexistoval zákonný dôvod, aby policajti využili svoje oprávnene a otvorili niektorý z bytov. V rámci vykonaných úkonov bola využitá aj možnosť služobného dronu. Až po druhej udalosti – pádu osoby ženského pohlavia sa podarilo polícii identifikovať totožnosť ženy a následne lokalizovať konkrétny byt. Následne po splnení zákonných dôvodov – tzn. byt nikto neotváral, nepodarilo sa nadviazať kontakt s nikým v byte a vzniklo dôvodné podozrenie, že sa v ňom môže nachádzať ďalšia osoba, policajti využili svoje zákonné oprávnenia a do bytu vošli," dodal Szeiff.

Viac o prípade sa dočítate tu:

​(ms)

Páčil sa vám článok?