Nezvestné 15-ročné dievča našli v nákupnom centre, museli ho ratovať záchranári

2.2.2023
0

Zdroj: nc

Páčil sa vám článok?

Pátranie po nezvestnej 15-ročnej dievčine, ktoré včera rozbehli bratislavskí policajti, sa skončilo úspešne. Dievčinu sa podarilo nájsť, no na pomoc jej museli prísť záchranári.

V ten istý deň, teda v stredu 1. februára, ako sa potvrdili najhoršie obavy a pod Lužným mostom okoloidúci našiel bezvládne telo nezvestnej 18-ročnej Terézie, riešili bratislavskí policajti ešte jeden podobný prípad. Ten má však, chvalabohu, šťastnejší koniec. Dievča našli v nákupnom centre Eurovea.

"Len za obdobie posledných dvoch dní, boli na policajných oddeleniach v pôsobnosti Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III nahlásené dva prípady nezvestnosti mladých ľudí. K poslednému došlo v priebehu včerajšieho dňa, keď matka 15-ročného dievčaťa nahlásila jeho nezvestnosť a zároveň uviedla, že dieťa si môže ublížiť. Policajti sa ihneď po prijatí oznámenia začali zaoberať pátraním na základe poskytnutých informácií od matky. Mladé dievča sa podarilo lokalizovať v priestoroch jedného z obchodných centier, avšak zjavne pod vplyvom omamných látok – pravdepodobne liekov," informoval nás bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

Zdroj: nc

​Situácia tesne po tom, ako dievča naložili do sanitky. 

Dievča však po chvíli začalo upadať do bezvedomia a nekontrolovane sa triasť. Policajti, ktorí ho našli, mu poskytli prvú pomoc, uložili ho do stabilizovanej polohy, privolali záchranku a až do jej príchodu mu pomáhali. Záchranári následne dievča previezli do jednej z nemocníc.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Policajti, ktorí poskytli dievčaťu prvú pomoc.

"Aj v súvislosti s vyššie uvedenými prípadmi apelujeme na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde a s kým trávia ich deti voľný čas a so svojimi deťmi komunikovali. Zároveň dávame do pozornosti aj kontakty na Linku dôvery (055/ 622 2323) alebo Linku nádeje (055/ 644 1155) pre poskytnutie potrebnej konzultácie s odborníkmi. Tie fungujú nonstop. V prípade potreby samozrejme kontaktujte aj políciu na bezplatnom čísle 158," dodal Szeiff.

(ms, nc)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie