Dráma na Ivanskej ceste: Mladý muž na zastávke MHD bojoval o život, ratovali ho policajti

23.1.2023
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Nie každý, kto bezprízorne sedí na zastávke MHD, musí byť iba opitý či pod vplyvom omamných látok. Môže pokojne aj bojovať o život. A to sa presne stalo na zastávke MHD na Ivanskej ceste v Bratislave na Trnávke.

Policajtov z Trnávky v piatok 20.01.2023 vyslali krátko pred 08.00 h na zastávku MHD na Ivanskej ceste, kde sa mal nachádzať na lavičke neznámy mladý muž v „zvláštnej polohe“.

"Policajti sa bezodkladne vybrali na uvedené miesto, kde spozorovali sedieť muža neznámej totožnosti, ktorý sedel na lavičke zastávky, nereagoval na vonkajšie podnety, zjavne bol mysľou neprítomný a navyše prestával dýchať. Nakoľko vonkajšia teplota bola pod 0°C, hrozilo jeho podchladenie. Policajti okamžite mužovi poskytli prvú pomoc a rovnako kontaktovali tiesňovú linku 155," informovali policajti na sociálnej sieti. 

Operátor linky 155 policajtov usmerňoval pri záchrane života neznámeho muža, pričom policajti mu spriechodnili dýchacie cesty, urobili masáž srdca a keď muž začal normálne dýchať, uviedli ho do stabilizovanej polohy. S mužom sa snažili komunikovať až do príchodu RZP, ktorá ho následne previezla do nemocnice.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Dvojica policajtov, ktorá zachránila mužovi život. 

"Nakoľko muž nemal pri sebe žiadne doklady a nebola známa jeho totožnosť, policajti začali prepátravať blízke okolie a snažili sa zistiť jeho totožnosť, avšak neúspešne. Krátko po 18.00 h prijali policajti informáciu z nemocnice, že mužov stav sa zlepšil a začal s okolím komunikovať. Následne bola zistená aj jeho totožnosť – išlo sa o 24-ročného Bratislavčana," dodali policajti. 

(ms)

Páčil sa vám článok?