Akcia Vlk: Policajti zadržali dílerov drog

2.12.2022
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti z okresu Bratislava II zadržali v stredu po plánovanej akcii dvoch dílerov drog, ktorým aktuálne hrozí pätnásťročný pobyt za mrežami.

Ako celkovo nám prezradil bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff,  v rámci akcie Vlk vykonali policajti v stredu tri domové prehliadky a dve prehliadky nebytových a iných priestorov. Rovnako urobili aj prehliadky motorových vozidiel v mestských častiach Ružinov, Petržalka a Nové Mesto.

"Tam boli zadržané dve osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti a bolo tiež zaistené väčšie množstvo omamných a psychotropných látok a finančnej hotovosti," priblížil Szeiff. 

V dvoch bytoch ako aj pri osobnej prehliadke 31- ročného Nikolasa M. zaistili metamfetamín (známy ako pervitín) v množstve 2 586 mg, čo zodpovedá približne 20 obvyklým jednorazovým dávkam drogy.

Pri prehliadke bytu, nebytového priestoru a osobnej prehliadke bolo u 41 - ročného Ladislava B. zabavili viacero druhov drog, ako metamfetamín v množstve 22 479 mg, kokaín, extázu a prekurzor "červený fosfor", ktorý sa používa pri výrobe omamných a psychotropných látok. "Zaistené množstvo metamfetamínu predstavuje 250 obvyklých jednorazových dávok drogy. Ďalej bola v byte zaistená krátka strelná zbraň a niekoľko kusov streliva, ktoré budú objektom kriminalisticko-expertízneho skúmania. Počas prehliadok boli zaistené aj ďalšie látky, ktoré budú predmetom kriminalisticko-expertízneho skúmania," dodal Szeiff. 

Vyšetrovateľ už dvojicu mužov obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Hrozí im trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?