VIDEO: Mladík zo Senice okradol 77-ročnú zdravotne postihnutú seniorku za bieleho dňa o kabelku!

20.1.2022

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Video, ktoré vám zdvihne tlak - takto prezentuje Polícia z Bratislavského kraja zábery z bezpečnostnej kamery, ktoré dnes zverejnila na sociálnej sieti. Aj na základe tohto dôkazu už 17- ročný Nikolas B. z okresu Senica čelí obvineniu zo zločinu krádeže spáchaného na chránenej osobe, ktoré voči nemu vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave II.

„Obvinený včera (19.01.2022) na Šumavskej ulici vystúpil z radu osôb a pristúpil k oproti idúcej 77-ročnej ŤZP seniorke, ktorá sa pohybovala pomocou zdravotníckej pomôcky( tzv. „chodára“). Žene vytrhol čiernu kabelku, ktorú mala v pripevnenom košíku a z miesta utiekol. Seniorke krádežou kabelky s obsahom osobných dokladov, okuliarov, osobných predmetov a finančnej hotovosti spôsobil škodu v celkovej výške cca. 700 ,-€," uviedol k prípadu hovorca Krajského riaditeľstva PZ SR v Bratislave Michal Szeiff. 

Pozrite si priebeh krádeže ako ju zaznamenala bezpečnostná kamera:

„Policajti v priebehu včerajšieho popoludnia na rôznych miestach v Bratislave zadržali troch mladíkov vo veku 17 až 20 rokov, ktorí boli spolu s obvineným mužom prítomní pri tomto skutku. Mužov si po vypočutí a vykonaní potrebných úkonov prevzali pracovníci reedukačného centra, z ktorého muži utiekli. V súčasnosti už obvineného Nikolasa policajti zadržali krátko po 19.00 h v priestoroch Hlavnej železničnej stanice v Bratislave. Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia. Nakoľko sa uvedeného konania dopustil v zmysle zákona na chránenej osobe, v prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov," dodal policajný hovorca.
(ts)
Páčil sa vám článok?