FOTO: Tragická dopravná nehoda troch vozidiel na Záhorí si vyžiadala život jednej osoby

20.1.2022

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Hasiči z Malaciek momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na štátnej ceste č. II/503 v katastri obce Kostolište v smere na Jakubov, okres Malacky. Pri nehode došlo k zrážke troch osobných motorových vozidiel, pričom jedno z nich skončilo po náraze prevrátené na streche mimo vozovky.

„Zasahujúci hasiči vyslobodili zakliesnené osoby z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenie a vykonali protipožiarne opatrenia. Následkom nehody utrpeli tri osoby zranenia rôzneho rozsahu. U štvrtej zranenej osoby musela byť zahájená kardiopulmonálna resuscitácia. Žiaľ, aj napriek veľkej snahe zasahujúcich zložiek osoba svojim zraneniam na mieste podľahla," uviedla ku tragickej nehode Mgr. Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.  

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Ako uviedla Polícia z Bratislavského kraja na sociálnej sieti, tak jedna zo zúčastnených osôb musela byť prevezená do nemocnice. „Uvedená cesta je v súčasnej dobe z dôvodu odstraňovania následkov ako aj dokumentovania tejto dopravnej nehody neprejazdná. Vodičov v tejto súvislosti vyzývame, aby na prejazd použili alternatívnu trasu a riadili sa pokynmi polície," dodali bratislavskí policajti.

Podľa doteraz známych informácií Išlo o čelnú zrážku troch vozidiel, pri ktorej sa zranili najmenej 3 osoby, žiaľ, jedna svojim zraneniam na mieste podľahla. V blízkosti nehody najskôr pristála helikoptéra s bratislavskou posádkou, ktorá do svojej starostlivosti prevzala 30-ročnú ženu s poraneniami viacerých častí tela. Následne bola v stabilizovanom stave s tzv. polytraumou vrtuľníkom prevezená do UN Bratislava na Kramáre.

Druhá posádka leteckých záchranárov pristávala v Malackách, kde posádke záchranári doviezli 20-ročného muža s vážnym úrazom hlavy. Po stabilizovaní základných životných funkcií a napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol s vážnym poranením hlavy v stabilizovanom stave vrtuľníkom transportovaný do UN Bratislava – Ružinov.

Páčil sa vám článok?