Vážna dopravná nehoda na Smolenickej, vodička nedala prednosť chodkyni na priechode

13.1.2022
nehdoda

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravní policajti riešili nehodu, ku ktorej došlo na Smolenickej ulici v Petržalke. Vodička auta pri jazde nedala prednosť chodkyni, ktorá prechádzala cez riadne označený priechod pre chodcov. Bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

V priebehu včerajšieho rána boli bratislavskí dopravní policajti vyslaní k dopravnej nehode, ku ktorej došlo na Smolenickej ulici. "V čase okolo 06:43 h viedla vodička motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, pričom pri jazde nedala prednosť chodkyni, ktorá prechádzala cez riadne označený priechod pre chodcov," informovala Silvia Šimková s tým, že chodkyňa následkom zrážky utrpela viaceré ťažké zranenia, ktoré si vyžiadali jej okamžitý prevoz do jednej z nemocníc.

Šimková priblížila, že bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví. Presné príčiny a okolnosti tejto nehody polícia vyšetruje. Týmto polícia apeluje na chodcov, ako aj vodičov motorových vozidiel.

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

V súvislosti s nehodou bolo ​začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Chodcom odporúča, aby nevstupovali náhle do vozovky bez toho, aby sa presvedčili, či neprichádza motorové vozidlo. "Vodičov v súvislosti s uvedenou dopravnou nehodou vyzývame, aby sa dôsledne venovali vedeniu motorových vozidiel, sledovali situáciu v cestnej premávke, správali sa zodpovedne, predvídavo a dôsledne rešpektovali ustanovenia zákona o cestnej premávke," dodala Šimková.

 (ts,nc)

 

 

Páčil sa vám článok?