Tiborovi nevyšli jeho plány, po naháňačke pred policajtmi nafúkal 0,52 promile a potom sa vydával za inú osobu!

13.1.2022
materiál

Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajná hliadka zastavila v noci na stredu (12. 1.) večer pri Chorvátskom Grobe vodiča, ktorý opitý a bez vodičského oprávnenia viezol ukradnutý materiál. V súčasnosti 24-ročný Tibor Š. z okresu Dunajská Streda čelí obvineniu z viacnásobného trestného činu.

Policajná hliadka spozorovala včera 12.01. krátko po 03.00h na ceste 1082 v smere na Chorvátsky Grob – Čierna Voda vozidlo Citroen Jumper. "Hliadka chcela vozidlo zastaviť, avšak vodič náhle zrýchlil a snažil sa hliadke uniknúť. Policajtom sa podarilo vozidlo zastaviť na Malokarpatskej vínnej ceste v blízkosti Chorvátskeho Grobu a vodiča následne podrobili kontrole," spresnil bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff s tým, že pri nej bola vodičovi nameraná hodnota 0,25 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje 0,52 promile.

Szeiff priblížil, že v nákladnom priestore vozidla policajti našli stavebný materiál, konkrétne celkovo 24 ks izolačných lepniek v rolkách. Celková hodnota odcudzeného stavebného materiálu bola 475 eur. Následným preverovaním bolo zistené, že stavebný materiál bol odcudzený krátko pred zastavením vozidla z jednej zo stavieb v seneckom okrese.
Vodič policajtom pri kontrole síce uviedol totožnosť, avšak následným preverovaním v priestoroch policajného oddelenia zistili, že sa vydával za svojho brata a aj to, že vodič má zo strany okresného súdu uložené závažné opatrenie, a to zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Senci vzniesol obvinenie z trestných činov krádeže a marenia výkonu úradného rozhodnutia 24-ročnému Tiborovi Š. z okresu Dunajská Streda," dodal Szeiff. Po vykonaní potrebných úkonov bol muž umiestnený v cele policajného zaistenia. Vec sa realizuje v tzv. super rýchlom konaní.

(nc,ts)

Páčil sa vám článok?