Policajná naháňačka: Vodič Mercedesu veľmi dobre vedel, prečo sa rozhodol ujsť

28.12.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti zbadali v pondelok (27.12.2021) krátko po 18.15 h v Stupave Mercedes, ktorý sa rozhodli skontrolovať. Vodič však nezastal, zrýchľovať a snažil sa pred policajným autom uniknúť. Čoskoro sa ukázalo, že mal na to dôvod.

Vodič Mercedesu nakoniec nezvládol riadenie a v pravotočivej zákrute vyletel z cesty a narazil do stromu. Z auta vystúpil a snažil sa utiecť, policajti ho však dobehli a chytili.

"Pri následnej kontrole im muž dobrovoľne vydal dva kusy papierových skladačiek s obsahom kryštalickej látky, o ktorej sa vyjadril že sa má jednať o kokaín. Policajti tieto predmety zaistili a odoslali na expertízne skúmanie. Muža na mieste podrobili dychovej skúške, tá skončila s negatívnym výsledkom," informovali policajti na sociálnej sieti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Pri dopravnej nehode sa nik nezranil, celkovú škodu vyčíslili na cca. 20.000 eur. Následne sa ukázalo, že muž šoféroval aj napriek súdom uloženému zákazu viesť motorové vozidlá na dobu troch rokov.

"Zo strany príslušného útvaru Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Malackách bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, z ktorého následne obvinili 56-ročného Dušana S. z okresu Malacky. Zároveň bolo zo strany povereného policajta začaté aj trestné stíhanie vo veci trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi. Vec sa realizuje v tzv. „superrýchlom“ konaní," dodali policajti.

(ms) 

Páčil sa vám článok?