Policajti zastavili Iveco, naložené auto muselo zložiť dolu. Viete prečo?

1.9.2021
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Dopravní policajti v Bratislave Oddelenia špeciálnych kontrol pravidelne merajú aj hmotnosť motorových vozidiel. A niekedy to skončí pokutou.

"Ich pozornosti neunikol vodič na motorovom vozidle zn. IVECO, ktorý prepravoval osobné motorové vozidlo po Ráztočnej ulici v Bratislave. Vykonanou kontrolou policajti zistili, že vozidlo je preťažené o 540 kg. Keďže v technickom preukaze vozidla bola uvedená najväčšia prípustná celková hmotnosť 3500 kg, vodič bol riešený za priestupok na úseku cestnej premávky, " informovali policajti na sociálnej sieti.

Vodič musel následne prevážané auto zložiť. Ak vozidlo presahuje najväčšiu prípustnú celkovú hmotnosť, policajt vám môže aj zadržať osvedčenie o evidencii vozidla, tabuľky s evidenčným číslom a zakázať ďalšiu jazdu.

"Motoristi by si mali uvedomiť, že preťaženie vozidla má zásadný vplyv na zmenu jeho jazdných vlastností a dĺžku brzdnej dráhy, čo v konečnom dôsledku môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke," dodali policajti.

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Náklad musel ísť dole. 

Mnohým diskutujúcim nešlo do hlavy, ako mohlo auto zjavne k konštruované na prevážanie vozidiel, prekročiť limit. "On má to Iveco nad 3.5 t prepísané do 3.5 t, má tam dvojmontáž silnejší kardan a jasné, celé auto je tažšie ako to, čo je robené do 3.5 t. Je to iba kvôli tomu, že na toto auto by potreboval vodičský preukaz skupiny C a do 3.5 t mu stačí skupina B.Tam je celý problém, " myslí si Tomáš. 

(ms) 

Páčil sa vám článok?