Pentagon po policajných raziách: Asociáli sa po krátkej pauze začínajú vracať

30.8.2021
0

Zdroj: Čitateľka Alena

Páčil sa vám článok?

V priebehu augusta uskutočnila polícia viacero protidrogových razií v známej bytovke Pentagon v bratislavskej Vrakuni i v jej okolí. Účinok akcií sa prejavil, asociáli, ktorí svojím bezohľadným správaním šikanovali tu žijúcich slušných ľudí, na nejaký čas zmizli. Akonáhle však polícia povolila, sú späť.

"Boli preč, lebo na nich policajti viac tlačili a im to tam aj lividovali. Teraz sú však už späť, opäť kempujú v parku, kde mali kedysi aj stanový tábor. Aktuálne si tu postavili papierový príbytok," prezradila nám miestna obyvateľka Alena.

Prvé razie v okolí Pentagonu urobili policajti ešte 18. augusta. "Na akcii sa zúčastnili policajti kriminálnej polície, poriadkovej polície, policajti Pohotovostnej motorizovanej jednotky, ako aj Oddelenia služobnej kynológie. Akcia bola zameraná na hľadané a nezvestné osoby, veci pochádzajúce z trestnej činnosti po ktorých bolo vyhlásené pátranie v národných a medzinárodných informačných systémoch a ich výskyt bol zaznamenaný práve v tomto bytovom dome a jeho okolí," informovali vtedy policajti s tým, že skontrolovali sto osôb. Následne sa večer zamerali na krčmu, v ktorej sa má obchodovať s drogami.

Ďalšiu akciu zameranú na drogových dílerov priamo v jednom z bytov v Pentagone urobili policajti v utorok 24. augusta. Vyšetrovateľ po nej obvinil 30–ročného Dominika K., u ktorého našli metamfetamín,  zo zločinu drogovej trestnej činnosti.

V súčasnosti sa však asociáli do okolia bytovky opäť vracajú.

(ms)

Páčil sa vám článok?