Ministerstvo vnútra vydalo varovanie v súvislosti s nadchádzajúcimi "Dušičkami"...

16.10.2020

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Už od posledného októbrového víkendu sa budú na inokedy pokojných cintorínoch zhromažďovať ľudia, ktorí si chvíľkou ticha a modlitbou prídu uctiť a pripomenúť svojich blízkych zosnulých. V tejto súvislosti vydalo Ministerstvo vnútra SR prostredníctvom Okresného riaditeľstva PZ SR v Bratislave výstrahu pred možnou trestnou činnosťou, ku ktorej v období Dušičiek dochádza...

"Aj v tomto čase však budú na svoju príležitosť čakať zlodeji, ktorí využijú aj krátku nepozornosť ľudí pri hroboch. Zlodeji nekradnú len vence, kvetinové ozdoby a sviečky, v čase keď sú hroby opustené, ale číhajú na voľne položené kabelky, ktoré často zostávajú položené na hroboch bez dohľadu," varujú odborníci na prevenciu z rezortu vnútra. 

"Policajti vyzývajú ľudí, aby pri návšteve cintorína nemali pri sebe väčšie obnosy peňazí a cenností, boli obozretní voči cudzím ľuďom ponúkajúcim na cintorínoch rôzne služby, v prípade potreby oslovili policajné hliadky, ktoré sa budú v nasledujúcich dňoch pohybovať v blízkosti cintorínov a pietnych miest. A zároveň apelujeme aj na vodičov, aby boli ohľaduplní voči ostatným ľuďom na cestách a ani oni nenechávali v autách veci, ktorými by mohli lákať zlodejov," píše sa vo výzve, pod ktorou je podpísaný plk. JUDr. Pavol Holanský, riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I.

(ars)

Páčil sa vám článok?