Lupič prepadol na Púpavovej 18-ročné dievča, dlho sa však z úlovku netešil

2.8.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti v Bratislave majú na svojom konte celkom pekný úspech. Okrem toho, že sa im podarilo vypátrať lupiča z Púpavovej ulice v Karlovej Vsi, vyzerá to tak, že sa naozaj posnažili.

Policajti na sociálnej sieti zverejnili poďakovanie, ktoré im zaslal pán Richard. „Moja dcéra bola prepadnutá skoro na pravé poludnie pár metrov od vchodu domu. Po nahlasení bolo niekoľko hliadok na mieste a snažili sa čo najviac pomôcť. Prehľadávali okolie, zisťovali čo najpodrobnejší popis páchateľa. Po chvíli prišli kriminalisti. Prístup bol veľmi profesionálny. Podarilo sa nám nájsť väcsinu ukradnutých vecí. Policajti prezerali okolie, zisťovali dostupnosť kamier. Celkovo ma prístup polície veľmi milo prekvapil,“ napísal Richard.

Lupiča, Lukáša L. (25) z Bratislavy za 24 hodín zadržali, dievčina ho identifikovala a on sa k svojmu činu priznal. Vyšetrovateľ ho už obvinil zo zločinu lúpeže v súbehu s prečinom neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí a inej platobnej karty a navrhol jeho väzobné stíhanie.

"Obvinený mal podľa doterajších informácií začiatkom toho týždňa na Púpavovej ulici pristúpiť k 18-ročnej poškodenej so slovami, že ak mu dá kapsičku, ktorú mala prevesenú cez plece, nič sa jej nestane. Poškodená mu z obavy o svoj život a zdravie odovzdala uvedenú kapsičku s obsahom osobných vecí a dokladov ako aj platobnej karty odovzdala, na čo z miesta utiekol," informovali o incidente policajti.

V prípade preukázania viny hrozí Lukášovi trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

(ms)

Páčil sa vám článok?