Vyčíňa v centre Bratislavy psychopat? Žofii strčil cudzí muž do úst prsty, jej priateľovi nastriekal do očí sprej

2.8.2020
0

Zdroj: bal

Páčil sa vám článok?

Pohybuje sa po Bratislave psychicky narušený muž? O svoj hrozný zážitok, ktorý sa odohral počas uplynulého týždňa na nábreží Dunaja, sa s nami podelila Žofia, ktorá sa spolu s priateľom stala obeťou nečakaného útoku.

Hrôzostrašná príhoda, ktorú zažila Žofia, sa odohrala v stredu približne o 16.00 hodine pred nákupným centrom na nábreží Dunaja na terase jednej z tamojších reštaurácií pred očami iných zákazníkov.

Iba 20-ročná Žofia a jej rovnako starý priateľ Alexander si práve objednávali jedlo. Počas toho, ako sa mladík rozprával s čašníčkou, zozadu k Žofii pristúpil neznámy plešatý muž v slnečných okuliaroch. Podľa jej odhadu mal okolo 30 až 35 rokov. Následne jej chytil ústa a potom do nich strčil svoje prsty. Ostala v takom šoku, že sa na nič nezmohla: „Spočiatku som si myslela, že ide o niekoho, koho poznám, kto ma chcel prekvapiť zozadu a nechtiac sa tak dotkol aj mojich úst. Keď som sa však otočila, zistila som, že ide o celkom neznámeho muža, ktorý na mňa pokojne hľadel s tvárou psychopata a potom odkráčal. Všetko sa zomlelo strašne rýchlo, ostala som úplne zamrznutá,“ vyjadrila sa Žofia exkluzívne pre banoviny.sk.

Zdroj: bal

Na miestach, ktoré inak dýchajú pokojom a výbornou atmosférou, sa pohyboval možno psychicky narušený muž.

Hoci jej priateľ Alexander incident nevidel, keď dohovoril s čašníčkou a vracal sa k stolu, všimol si zdesený výraz svojej priateľky a ako odtiaľ odchádza pokojným krokom akýsi muž. Tá mu hneď povedala, čo sa práve stalo. Rozhodol sa teda si to s dotyčným vybaviť: „Rozbehol som sa za ním a kričal som na neho, čo to malo znamenať," opísal Alexander. „Prekvapilo ma však, že dotyčný ani nezastavil, ani neutekal. Keď som ho konečne dobehol, zrazu sa otočil a v rukách držal dva spreje, ktoré mi bez slova nastriekal do očí. Chcel som niečo povedať, ale sprej bol veľmi silný, ihneď som sa rozkašľal a spolu so mnou aj dvaja muži, ktorí stáli vedľa,“ dodal.

Zdroj: bal

​Žofia (20), obeť útoku.

„Bolesť očí, ktorá nastala potom, bola neznesiteľná. V živote som nič také nezažil. Začali ma strašne štípať oči, opuchli mi, nemohol som ich otvoriť, strašne sa prekrvili. Prakticky hneď som prestal vidieť. Posledné, čo som videl, bolo, ako v diaľke beží ten šialenec.“

Naspäť k priateľke ho už museli odviesť cudzí ľudia. Oči si musel ihneď vypláchnuť vodou. „Bolo to strašné, veľmi som sa o neho bála, “ spomína na nepríjemnú udalosť vystrašená Žofia. „Napriek tomu, že reštaurácia bola plná ľudí, nikto sa nepokúsil útočníka pri úteku zastaviť. Zrejme sa tiež báli,“ dodáva smutne.

Duchaprítomnosť si však zachovala skupinka okoloidúcich čínskych turistov, ktorí sa pýtali, čo sa stalo a ako môžu pomôcť. Ostatní sa neveriacky prizerali, boli tiež v šoku. I keď si Alexander oči ihneď vypláchol studenou vodou, bolesť neprestávala a dočasne vôbec nič nevidel. Bezodkladne sa teda rozhodli vyhľadať lekársku pomoc. Zastaviť pri odchode sa ich pokúsila len čašníčka, ktorá chcela vyplatiť účet za už vopred objednané jedlo. Zrejme si neuvedomovala vážnosť situácie.

Zdroj: bal

​Alexander, ktorému neznámy muž nastriekal do očí sprej.

Následne lekári v Ružinovskej nemocnici na očnom oddelení konštatovali popálenie očnej rohovky a predpísali mladíkovi očné antibiotické kvapky. Ten začal do hodiny od incidentu vidieť a našťastie by nemal mať následky. Chlapec sa domnieva, že útočník proti nemu použil sprej na báze čili. Po lekárskom vyšetrení privolali mladí ľudia  do nemocnice aj políciu. Dvojica o incidente policajtom povedala, ale po rozhovore s nimi nepodala trestné oznámenie, čo je asi chyba.

Zdroj: bal

Lekárska správa z Ružinovskej nemocnice.

Útočník bol určite na situáciu pripravený a konal zámerne, keďže bol vybavený až dvomi sprejmi.  Ak máte nejaké informácie o prípade, boli ste jeho svedkami alebo sa vám stalo niečo podobné, napíšte nám na redakcia@banoviny.sk.

(bal)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie