Policajná naháňačka: "Nevodič" najskôr unikal na aute, potom po svojich

30.5.2020
0

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti v Bratislavskom kraji (na Záhorí) sa snažili dnes ráno okolo 9:00 h zadržať unikajúceho vodiča. Keď sa im to nakoniec podarilo, bolo jasné, prečo sa im chcel vyhnúť.

Policajti sa rozhodli zastaviť v obci Malé Leváre vodiča Fordu Mondeo. Ten však nezastavil a začal unikať v smere k rekreačnej oblasti Rudava. "Z uvedeného dôvodu policajti prenasledovali vodiča motorového vozidla so seneckými evidenčnými číslami a vyzývali ho k jeho zastaveniu. Následne jeden z policajtov... použil dva varovné výstrely do vzduchu... Po výstreloch vodič ihneď s vozidlom zastavil, avšak následne sa dal na útek peši. Aj napriek tomu bol o krátku chvíľu hliadkou PZ zadržaný a boli voči nemu použité aj donucovacie prostriedky a to putá, pri ktorých nedošlo k žiadnym zraneniam vodiča," informovala nás bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Následne v evidenciách zistili, že 22–ročný vodič z obce Malé Leváre nie je držiteľom vodičského oprávnenia a zároveň je na neho vydaný európsky zatýkací rozkaz, takže skončil na policajnom oddelení.

(ms)

Páčil sa vám článok?