VIDEO: Policajti vyšetrujú polmiliónovú krádež v seneckom okrese - nespoznáte náhodou páchateľov?

28.5.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Bratislavská kriminálka objasňuje prípad takmer pol miliónovej krádeže v seneckom okrese, ku ktorej došlo počas uplynulého víkendu. Ihneď po prijatí oznámenia o krádeži sa na miesto dostavili bratislavskí kriminalisti, ktorí si prípad prevzali vzhľadom na výšku spôsobenej škody...

"Na miesto činu boli privolaní aj psovodi so svojimi služobnými psami. Štvornohí príslušníci Policajného zboru v krátkom čase vypátrali časť odcudzeného materiálu, ktorý bol zaistený a následne odovzdaný poškodenej spoločnosti. V rámci množstva vykonaných prosených úkonov, policajti zabezpečili aj kamerové záznamy. V tejto súvislosti sa obraciame na verejnosť so žiadosťou o stotožnenie osôb na videu, ktoré by svojimi informáciami vedeli prispieť k objasneniu tohto prípadu," napísali administrátori FB Polície SR z Bratislavského kraja.

Tu sú spomínané zábery z nočnej krádeže:

Vo veci bolo začaté trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin krádeže spáchaný formou spolupáchateľstva, v jednočinnom súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. V prípade preukázania viny, hrozí za takého konanie trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

"Podľa doterajších informácií mali doposiaľ neznámi páchatelia v sobotu krátko po 19:30 h na Diaľničnej ceste v okrese Senec spoločne odcudziť automobilovej spoločnosti prívesný vozík zn. Autocar. Spoločnosti tak vznikla celková škoda vo výške 990,- eur. O niekoľko hodín neskôr, dňa 23.05.2020 v čase o 21.30 hod. sa mali vlámať do špeditérskej firmy na Diaľničnej ulici v okrese Senec, odkiaľ mali pomocou odcudzeného prívesného vozíka a štvorkolky odcudziť celkovo 2 550 ks kitov elektronických zariadení na vaporizovanie tabaku zn. IQOS a 55 903 ks tabakových výrobkov zn HEETS. Uvedeným konaním spôsobili spoločnosti značnú škodu krádežou vo výške 425 106,- eur a škodu poškodením oplotenia vo výške 10 000,- eur," vymenúva polícia, podľa ktorej v súčasnosti kriminalisti tento prípad intenzívne vyšetrujú a vykonávajú všetky procesné úkony s cieľom vypátrať páchateľov a vec náležite objasniť.

(ars)

Páčil sa vám článok?