FOTO: Aká je aktuálna situácia na hraničnom priechode Jarovce - Kittsee, ktorý bol včera zablokovaný?

23.5.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Mimoriadne dramaticky sa v piatok večer začala vyvíjať situácia na diaľničnom hraničnom priechode Jarovce - Kittsee, ktorý počas dňa zablokovali repatrianti odmietajúci ísť do štátnej karantény. Ich blokáda trvala približne do pol štvrtej ráno, kedy sa stal priechod konečne prejazdný, ale ešte aj momentálne tu musia motoristi rátať s určitým zdržaním.

"Opatrením Úradu verejného zdravotníctva SR bola...,, osobám, ktoré od 22.05.2020 od 20.00 hod.vstúpia na územie Slovenskej republiky nariadená izolácia v zariadeniach určených štátom na dobu nevyhnutnú na vykonanie laboratórnej diagnostiky ochorenia COVID-19 alebo preukázania sa aktivovanou mobilnou aplikáciou na monitorovanie dodržania nariadenej izolácie. Následne po zistení negatívneho výsledku testu na ochorenie COVID-19, alebo po potvrdení aktivovania mobilnej aplikácie eKaranténa, sa tejto osobe nariaďuje izolácia v domácom prostredí v celkovej súhrnnej dobe 14 dní," uviedla polícia na svojom facebooku. 

Problémy nastali hlavne z toho dôvodu, že spomínaná aplikácia mala byť aktívna v piatok o 15.hodine, lenže napokon sa ukázalo, že nebola schválená spoločnosťami Google a Apple, takže ju nebolo možné stiahnuť do mobilných telefónov a teda ani začať používať...

O protestoch na hranici sme písali včera napríklad tu:

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Policajti naďalej kontrolujú posádku každého osobného automobilu, ktoré prichádza na Slovensko...

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

​Pred hraničných priechodom sa ešte aj dnes ráno tvorili pomerne dlhé kolóny...

(ars)

Páčil sa vám článok?