Matovič tvrdí, že sa kontroly vymkli z rúk, ministerstvo vnútra sa odvoláva na uznesenie vlády

8.4.2020
0

Zdroj: TASR - Michal Svítok

Páčil sa vám článok?

Policajné kontroly v súvislosti s obmedzením pohybu, ktoré si na viacerých miestach vyžiadali dopravné zápchy, mali byť náhodné. Tvrdí to premiér Igor Matovič.

Polícia si podľa svojho vyjadrenia plní úlohy, ktoré dostala. Ministerstvo vnútra (MV) SR sa odvoláva na uznesenie vlády a žiada o pochopenie pre policajtov.

"Kontroly mali byť námatkové. Zrána sa to niektorým hliadkam vymklo trochu z rúk ... napriek tomu - nehaňme ich za to ... malo by to byť už v poriadku," uviedol na sociálnej sieti premiér.

​Ministerstvo vnútra reagovalo tým, že policajti a vojaci na hraniciach okresov každého kontrolujú a zisťujú dôvody porušenia zákazu vychádzania v zmysle uznesenia vlády. "Od 8. do 13. apríla polícia vykonáva kontrolu dodržiavania uznesenia vlády o zákaze vychádzania," zdôraznil rezort.

Rezort aj polícia vyzývajú občanov, aby necestovali, ak to nie je nevyhnutné. Dôvod na cestu mimo okresu je potrebné hodnoverným spôsobom preukázať. Ak policajti zistia, že niekto porušil zákaz neopodstatnene, podľa slov rezortu ho otočia naspäť. MV upozorňuje tiež na možné pokuty vo výške 1659 eur.

 (TASR) 

Páčil sa vám článok?