FOTO: Bratislavská polícia využíva v krízovej situácii aj tzv. posttraumatické tímy

27.3.2020

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Takmer denne aj na našom webe informujeme o vyšetrovaní rôznych kriminálnych prípadov, dopravných nehodách, prenasledovaní nebezpečných páchateľov, ale aj zákrokoch pri ktorých museli policajti použiť služobnú zbraň. Bratislavská polícia dnes na sociálnej sieti približuje fungovanie posttraumatických tímov. Viete, čo je ich hlavnou úlohou?

"Dnes sa zmienime o našich kolegoch, ktorí pri takýchto vypätých situáciách asistujú krízovou intervenciou - odbornou pomocou. Členovia tímu – služobní psychológovia a vybraní policajti, ktorí sú v rámci bratislavskej polície zaradení na poriadkovej polícii, pohotovostnom policajnom útvare, pohotovostnej motorizovanej jednotke, vyšetrovatelia, duchovní ozbrojených síl a iní sa nachádzajú na miestach, ktoré podliehajú krízovej situácii, pomáhajú dotknutým osobám alebo poskytujú pomoc ich blízkym, ktorí sú takouto situáciu zasiahnutí priamym kontaktom alebo telefonickým hovorom," napísali administrátori FB stránky Polícia SR Bratislavský kraj a pokračujú vo vysvetľovaní: "Ich snahou je zmierniť následky krízovej situácie alebo udalosti ako je vyrozumenie blízkych o tragickej dopravnej nehode, poskytnutie pomoci osobe, ktorá sa vyhrážala samovraždou či komunikácia s policajtmi, ktorí boli účastní služobného zákroku alebo dopravnej nehody, pri ktorých došlo k úmrtiu ich kolegu.V súčasnej dobe sú títo kolegovia súčinní aj v rámci opatrení mimoriadnej situácie COVID19."

Zdroj: FB Polícia SR - Bratislavský kraj

"Snahou je obnoviť psychické zdravie a psychickú spôsobilosť, napomôcť predchádzaniu psychickej poruche. Koordinátormi tímu posttraumatickej intervenčnej starostlivosti sú služobní psychológovia Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave, o ktorých činnosti sa zmienime v ďalšom pripravovanom príspevku," prisľúbili bratislavskí policajti.

(fb)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie