Prázdne ulice? Pri Pentagone to žije ako predtým

19.3.2020
0

Zdroj: Čitateľka Alena

Páčil sa vám článok?

Hoci Bratislava vyzerá počas mimoriadnej situácie spôsobenej koronavírusom úplne vyľudnená, neplatí to všade. Jedným z príkladov je okolie neslávne známej bytovky Pentagon vo Vrakuni.

Miestom, kde sa pri Pentagone na Stavbárskej ulici zvyknú celé dni zdržiavať a posedávať ľudia väčšinou závislí na drogách, sú i schody pod bytovkou. "Hoci je celé mesto ako vymreté, tu je ruch rovnako ako predtým," prezradila nám miestna obyvateľka Alena. Fotografie sú z dnešného dňa.

Ľudia tu posedávajú, debatujú. U niektorých sa objavili na tvárach rúška, ale mnohých to buď netrápi alebo o hrozbe vírusu ani nevedia. Mnohí zrejme žijú vo svete, v ktorom nie je riziko smrti či vážneho zdravotného stavu ničím výnimočným.

Zdroj: Čitateľka Alena

​Pri Pentagone je i v týchto dňoch živo.

Zdroj: Čitateľka Alena

Zdroj: Čitateľka Alena

​Obyvatelia z okien môžu videť i ľudí, ktorí si priamo na mieste aplikujú drogy. V tomto prípade pravdepodobne do nohy.

Zdá sa, že s ľuďmi, ktorí sa zdržujú v okolí bytovky, hoci tu nebývajú, nepohne ani hrozba pandémie. Polícia často argumentuje, že nemôže nič robiť. Pritom ešte v nedeľu 15. marca sa policajti na sociálnej sieti pochválili, ako zasiahli voči dôchodcovi, ktorý sedel na lavičke bez rúška v jednom z bratislavských obchodných centier:

Zdroj: FB Polícia SR

(ms)

Páčil sa vám článok?