Šokujúce FOTO: Na viedenskom letisku i dnes na rúška kašlú pasažieri aj personál

19.3.2020
0

Zdroj: Čitateľ

Páčil sa vám článok?

Ľudia sú naozaj nepoučiteľní. Presvedčil sa o tom jeden z našich čitateľov, ktorý sa dnes ocitol na letisku Schwechat. Nasadené rúška na tvári mala menšina ľudí a nepoužíva ich ani personál.

Kým v Bratislave vás bez rúška nepustia ani do bežných potravín či autobusu, v susednom Rakúsku je to úplne inak. Presvedčil sa o tom náš čitateľ a to dokonca priamo ne letisku, teda mieste, ktoré sa považuje z hľadiska nákazy koronavírusom za najrizikovejšie. A podobne to vyzeralo i za bránami letiska.

Rakúsko má pritom s ochorením covid-19 vážny problém. Nákazu oficiálne potvrdili 1843 ľuďom, päť z nich ochoreniu už podľahlo, 197 sa nakazilo za ostatných 24 hodín.

Zdroj: Čitateľ

Takto to dnes napoludnie vyzeralo po prílete lietadla z Dubaja, pričom v Emirátoch majú podobne ako u nás vyše 100 potvrdených prípadov Covid-19. Rúško malo cca 30 percent cestujúcich, pričom medzi pasažiermi pôvodom z Rakúska, Česka či Slovenska nechýbali ani malé deti.

Zdroj: Čitateľ

​Rúška nemajú ani policajti či colníci za prepážkou.

"​Nikoho z bežného personálu letiska som nevidel s rúškom. Ani predavači v obchodoch ho nemali, ani zamestnanci, ktorí prekladali kufre," prezradil nám čitateľ.

Zdroj: Čitateľ

Hlavná hala letiska, taktiež sa tu bežne pohybujú ľudia bez rúšok.

Zdroj: Čitateľ

Pri východe z hlavnej haly každému aspoň merajú teplotu.

Kým u nás majú taxikári zakázané voziť ľudí, môžu prevážať iba tovar, u susedov si s tým zatiaľ ťažkú hlavu nerobia. Taxikár vás zo Schwechatu na slovenské hranice odvezie za 100 eur.

Zdroj: Čitateľ

Ani taxikári, ktorí vozia ľudí z letiska, nemajú  ešte ani dnes rúška.

(ms)

Páčil sa vám článok?