FOTO: Policajti mu po nehode zobrali z auta tabuľky s evidenčným číslom, ale pozrite, ako sa vynašiel...

18.2.2020

Zdroj: FB HAKA

Páčil sa vám článok?

Pred pár dňami došlo v Bratislave k nehode medzi dvomi osobnými automobilmi, po ktorej policajti zabavili vodičovi červenej hondy tabuľky s evidenčnými číslami vozidla. Vlastník auta pravdepodobne nemal v poriadku ani doklady o technickom stave vozidla, čo mohlo byť tiež jedným z dôvodov na odobratie tabuliek s EČV. On sa však rozhodol, že bez "značiek" jeho automobil nemôže zostať a vymyslel veľmi originálne riešenie, ktoré asi nie celkom v súlade so zákonom...

"Tento idiot mi v sobotu nabúral pred domom auto. Policajt mu zadržal EČ-večka, ale majsterko sa vynašiel.Ukázal aj svoj umelecký talent. A jazdí si ako nič. Nemá ani vodičák. Ale kresliť vie na jednotku," napísala pani Bučeková na facebookovú stránku HAKA (Hľadá sa auto z krádeže automobilov) a pridala aj fotografiu jeho umeleckého diela: 

Zdroj: FB HAKA

​Do diskusie prispel aj príbuzný spomínanej panej - Lukáš Buček, ktorý tvrdí, že dotyčný majiteľ - pán Pavol M. im najskôr pred domom nabúral ich auto a potom to svoje utiekol schovať k susedom o päť domov nižšie, čo pochopiteľne urobil bez ich dovolenia. Nakoľko spomínané auto Honda Jazz je vo viacerých internetových inzerátoch ponúkané na predaj, tak nebol problém sa s jeho majiteľom telefonicky skontaktovať. "Áno, auto predávam, ale teraz ho ešte opravujem. Zavolajte mi o týždeň," povedal nám Pavol, ktorého sme sa stihli opýtať aj na to, či má na vozidle nakreslené "značky". "A čo som mal robiť, keď mi ich policajti zobrali? Ale nebojte sa, všetko vyriešim."     

Otázne však je, či jeho "umelecký počin" nebude musieť riešiť polícia. Aj jeden zo zakladajúcich členov skupiny HAKA Štefan Farkaš si myslí, že s takýmito ručne vyrobenými tabuľkami s EČV by jazdiť po bratislavských cestách určite nemal. "Doporučujem nahrať video, keď pôjde do auta a natočiť, keď na aute pôjde. Apropo políciu môžete zavolať aj teraz, pretože takáto výroba EČV je falšovanie, čiže problém má už teraz. Hneď ako sadne do auta, by som volal políciu a humor ho prejde."

Zdroj: koláž abn

Fotografiu nakreslenej tabuľky s EČV sme poslali aj na Krajské riaditeľstvo PZ SR v Bratislave, aby sme sa opýtali, či sa takéto konanie dá charakterizovať ako priestupok alebo ide už naozaj o trestný čin... A tu je odpoveď od policajnej hovorkyne Veroniky Martiniakovej:  "V zmysle ustanovenia zákona č. 8/2009 o cestnej premávke je vedenie motorového vozidla bez tabuľky s evidenčným číslom alebo s tabuľkou, ktorá nezodpovedá svojím vyhotovením a umiestnením na vozidle zákonu je možné požadovať za porušenie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom. V súlade s ustanovením zákona o priestupkoch možno v takomto prípade vodičovi uložiť pokutu do 300 ,- eur a zákaz činnosti do dvoch rokov."

FOTO: Neuveriteľná drzosť na pokračovanie - nakreslené značky na aute vymenil za tabuľky s EČV z iných vozidiel!

Tento týždeň sme vás informovali o prípade muža, ktorému polícia zadržala po nehode jeho auta tabuľky s EČV. Nakoľko chcel svoje vozidlo predať, tak si nakreslil nové značky a včera už mal na svojej červenej honde pre zmenu tabuľky z dvoch úplne cudzích áut. Členovia skupiny HAKA však k automobilu zaparkovanému v Karlovej Vsi zavolali policajtov a tí mu obe tabuľky odobrali. Čo bude ďalej?

(ars)

Páčil sa vám článok?