Seniori, pozor, podvodníci využívajú novú fintu

2.1.2020
0
Peniaze

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bratislavskí policajti varujú seniorov pred podvodníkmi, ktorí zazvonia pri byte a následne ich okradnú. Najnovšie prišli zlodeji s touto metódou, ako sa dostať k peniazom.

Ako vyplýva z informácií, ktoré uviedli policajti na sociálnej sieti, na pozore by sa mali mať najmä starší ľudia v Novom Meste, Vajnoroch a Rači. "Policajti v Bratislave III upozorňujú na rozmáhanie sa krádeží: páchateľ vstúpi do obydlia dôverčivého seniora a predstiera vyplatenie výhry. Od seniora žiada rozmeniť bankovku vyššej hodnoty s odôvodnením, že ho chce vyplatiť. Odpútaním seniorovej pozornosti (ďalší komplic zazvoní pri dverách bytu), využije páchateľ moment nepozornosti a v nestráženej chvíli odcudzí hotovosť, ktorú si dôverčivý senior uchováva u seba doma," informovali policajti.

Teda vo chvíli, keď sa  senior rozpráva s jedným zo zlodejov a ukáže mu, kde odkladá peniaze, zazvoní páchateľov komplic. Kým senior ide k dverám, prvý z dvojice kradne.

Policajti preto odporúčajú starším ľuďom, aby nikoho nevpúšťali do bytu, pred nikým nevyťahovali peniaze a v prípade podozrenia okamžite volali na bezplatné číslo 158.

(ms)

Páčil sa vám článok?