Pozor, toto je nová finta zlodejov, ako vás okradnúť

25.11.2019
0

Zdroj: Polícia (tasr) - archív

Páčil sa vám článok?

Zlodeji a podvodníci, ktorí sa zameriavajú najmä na starších ľudí, prišli s novým trikom. Upozorňuje naň bratislavská polícia. Ak máte starších príbuzných, varujte ich pred nimi. Môžu to však vyskúšať na každého.

Túto fintu skúšajú zlodeji na seniorov, ale aj ostatných ľudí, ktorí platili kartou a zadávali PIN kód. "Upozorňujeme občanov, najmä seniorov, aby boli viac opatrní pri platbách s kartou s PIN kódom. Množia sa prípady, kedy Vás pozorujú pri zadávaní PIN kódu cudzie osoby a následne v nestráženej chvíli vás ... okradnú," informovali bratislavskí policajti na sociálnej sieti.

A ako to po novom zlodeji urobia? Vedia už váš PIN kód a potrebujú sa dostať k vašej karte. Predtým si všimli, kam ste ju uložili. Následne vás oslovia a poprosia o pomoc pri hľadaní nejakej adresy, napríklad ambulancie alebo hocičoho iného.  Aby ste im ukázali miesto, rozprestrú mapu a samozrejme nad vašou kabelkou či taškou. V tej chvíli ju vôbec nevidíte, navyše sa sústredíte na mapu a oni vás jednoducho okradnú. 

​Polícia ešte radí, najmä seniorom: Nikdy nepozývajte cudzích ľudí k sebe domov! Nikdy s nimi nebuďte osamote! Nikdy im nerozmieňajte peniaze!

(ms)

Páčil sa vám článok?