VIDEO: Po sérii úmrtí na cestách polícia pritvrdí - s prevenciou končí a začína s represiou!

25.6.2019
Kontrola vodičov

Zdroj: FB Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Za posledný týždeň zomrelo na slovenských cestách 14 ľudí, pričom najtragickejším dňom bol minulý piatok, kedy zahynulo pri nehodách až sedem osôb. Celkovo išlo o 2 chodcov, 1 cyklistu, 3 motorkárov, 5 vodičov a 3 spolujazdcov. Polícia dnes zvolala tlačovú besedu, na ktorej avizovala, že namiesto prevencie začína s represiou a pokuty sa budú udeľovať v hornej hranici príslušnej sadzby.

Ešte v piatok viceprezident PZ vydal pokyn k zvýšenému dohľadu nad bezpečnosťou premávky policajtom po celom Slovensku a už počas víkendu bolo aj v bratislavských uliciach vidno zvýšené počty policajných hliadok. Pochopiteľne, že sa zvýšili aj kontroly, ktoré ukázali, že len počas víkendu išlo až 2 281 vodičov rýchlo, 1 412 vodičov bolo riešených za spôsob jazdy a 146 vodičov pred jazdou pilo alkohol. "Preto od dnešnej polnoci až do odvolania platia zvýšené opatrenia na cestách, do ktorých sa zapoja policajti aj z iných útvarov. Využijú pritom nielen novú techniku na meranie rýchlosti, ale aj objektívnu zodpovednosť. Pokuty budú udeľované na hornej hranici sadzby. Tento stav bude na cestách trvať dovtedy, pokiaľ sa vodiči nespamätajú," informovala polícia na dnešnej tlačovej besede, ktorú naživo vysielala aj prostredníctvom sociálnej siete. 

Policajné štatistiky nehodovosti sú v posledných dňoch naozaj hrozivé!

Zdroj: FB Polície Slovenskej Republiky

Aj v Bratislave sme mali v poslednom čase niekoľko smrteľných nehôd, pričom najväčší rozruch vyvolala tá, ku ktorej došlo minulý týždeň na Istrijskej ulici v Devínskej Novej Vsi. Písali sme o nej napríklad tu:

​Neskôr sa dokonca ukázalo, že možno nešlo o náhodu:

VIDEO: Smrteľná autonehoda v Devínskej Novej Vsi má desivé pozadie - zabil sa vodič úmyselne?

Zdá sa, že tragická dopravná nehoda z utorkového večera, pri ktorej sa na Istrijskej ulici zrazilo osobné auto s autobusom, nemusela byť náhodou. Dôvodom riskantne rýchlej jazdy 32-ročného vodiča idúceho vo Volve bola jeho bezvýchodisková životná situácia a nie je vylúčené, že chcel spáchať samovraždu. Naznačuje to učiteľka z Devínskej Novej Vsi, ktorej patrilo osobné motorové vozidlo totálne zničené pri čelnej zrážke.

Tragicky sa skončila aj piatková nehoda vo Vrak​uni:

​(ars) 

 

Páčil sa vám článok?