FOTO: V Devínskej Novej Vsi zaplatil vodič za riskantnú a rýchlu jazdu vlastným životom!

19.6.2019

Zdroj: FB Revízori

Páčil sa vám článok?

Doslova hrôzostrašne vyzerala dopravná nehoda, ku ktorej došlo včera o 21,00 hod. pri kultúrnom dome na Istrijskej ulici v Devínskej Novej Vsi. Podľa doteraz známych informácií išiel muž vo volve obrovskou rýchlosťou, predbiehal vozidlá v jeho pruhu a čelne sa zrazil s protiidúcim autobusom. V aute mal zahynúť nielen on, ale aj jeho pes...

Pochopiteľne, že táto nehoda na frekventovanej ulici v Devínskej Novej Vsi, vzbudila veľkú pozornosť  ľudí, ktorí v okolí žijú alebo po Istrijskej včera večer prechádzali. Viacerí sa boli pozrieť aj na miesto nehody, kde už zasahovali všetky záchranné zložky. Prvé fámy hovorili o tom, že zahynul nielen šofér osobného auta, ale aj dvaja cestujúci z autobusu, ktorý mal smerovať do areálu automobilky Volkswagen. Ale tieto informácie sa našťastie nepotvrdili.  Na sociálnej sieti zverejnil ešte v noci fotografiu od očitého svedka tejto tragickej kolízie politický analytik Ján Baránek.

Zdroj: FB J.B.

"​Priatelia, najmä mladí vodiči! Pre výstrahu, nie pre lacné lajky, alebo vyžívanie sa v tragédiách (!!!), zverejňujem fotku svedka smrteľnej dopravnej nehody, ktorá sa stala dnes v Bratislave. Podľa svedectiev, mladý vodič osobného auta vo veľkej rýchlosti predbiehal autobus, pričom čelne narazil do iného, protiidúceho autobusu. Vodič osobného auta nehodu neprežil. Podotýkam, že nehoda sa stala na úseku, kde je povolená rýchlosť 50km/hod.  Ročne najazdím cca. 80-100tis. kilometrov. Osobne mám skúsenosť, že mladí muži, na síce starších, ale predsa len silných autách, na ktoré väčšinou nedorástli, sú jednou z najrizikovejších skupín vodičov. Možno som starý a nudný, ale prosím vás, nepreceňujte sa! Veľmi ľahko môžete zabiť seba, alebo niekoho iného."

Následne sa na sociálnej sieti objavili ďalšie fotografie z miesta nehody spolu so správami, že aj vodič autobusu utrpel početné zranenia ako napríklad polámané nohy, zlomené zápästie, narazený hrudník a bol vo vážnom stave prevezený do nemocnice. 

Zdroj: FB Revizori

Horlivo sa diskutovalo aj o rýchlosti jazdy vodiča, ktorý napokon pri nehode zahynul. Údajne sa mu tachometer v aute zasekol na cifre 150 km za hodinu, ale ťažko uveriť, že na tomto úseku mohol ísť až tak rýchlo, nakoľko len o pár metrov ďalej sa rovinka končí a nasleduje zákruta.  

Zdroj: FB Revizori

Oficiálne informácie o nehode nám poskytla Veronika Slamková - hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru SR v Bratislave: "Podľa doterajších informácií viedol 32-ročný vodič osobného mobilného vozidla zn. Volvo (EČV ZV) po Istrijskej ulici smerom na Devín. Pri prechádzaní uvedeným úsekom prešiel z doposiaľ presne nezistených príčin s vozidlom do protismeru, kde došlo k jeho čelnej zrážke s protiidúcim autobusom zn. MAN (EČV BL). Zrážkou boli vodičovi vozidla zn. Volvo spôsobené zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Ľahké zranenia boli spôsobené vodičovi autobusu a 3 cestujúcim, ktorí boli prevezení do nemocnice. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia tejto dopravnej nehody  sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania. V tejto súvislosti poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia."

Napokon sa ukázalo, že tento tragický prípad má veľmi desivú predohru a dohru. Viac sa o tom môžete dozvedieť tu:

VIDEO: Smrteľná autonehoda v Devínskej Novej Vsi má desivé pozadie - zabil sa vodič úmyselne?

Zdá sa, že tragická dopravná nehoda z utorkového večera, pri ktorej sa na Istrijskej ulici zrazilo osobné auto s autobusom, nemusela byť náhodou. Dôvodom riskantne rýchlej jazdy 32-ročného vodiča idúceho vo Volve bola jeho bezvýchodisková životná situácia a nie je vylúčené, že chcel spáchať samovraždu. Naznačuje to učiteľka z Devínskej Novej Vsi, ktorej patrilo osobné motorové vozidlo totálne zničené pri čelnej zrážke.

​(ars)

 

Páčil sa vám článok?