VIDEO: Smrteľná autonehoda v Devínskej Novej Vsi má desivé pozadie - zabil sa vodič úmyselne?

21.6.2019
0

Zdroj: FB Revizori

Páčil sa vám článok?

Zdá sa, že tragická dopravná nehoda z utorkového večera, pri ktorej sa na Istrijskej ulici zrazilo osobné auto s autobusom, nemusela byť náhodou. Dôvodom riskantne rýchlej jazdy 32-ročného vodiča idúceho vo Volve bola jeho bezvýchodisková životná situácia a nie je vylúčené, že chcel spáchať samovraždu. Naznačuje to učiteľka z Devínskej Novej Vsi, ktorej patrilo osobné motorové vozidlo totálne zničené pri čelnej zrážke.

"Všetko to začalo tým, že som zavolala známemu, ktorý mi pravidelne servisoval moje auto. Bol to človek, ktorému som dôverovala, vždy mi dokázal pomôcť s mojím problémom. Dostal sa však do situácie, že zostal bez domova aj so svojím psíkom. Snažila som sa mu pomôcť, že teda mu dám zarobiť, aby mal aspoň na prespatie na ubytovni. V nedeľu večer som mu odovzdala auto s tým, že  nasledujúci deň mi na aute urobí, čo má a prinesie mi ho. Ráno sme spolu telefonovali, že si vybaví nejaké svoje záležitosti, opraví, čo má a do 18.00 h auto prinesie, že si cez deň zavoláme. Bohužiaľ, celý deň mal vypnutý telefón a samozrejme ani auto do dohodnutého času nepriniesol. Nasledujúce skoré ráno mi volal, ale bol to zvláštny telefonát, ktorý mi miestami nedával zmysel a nerozumela som, o čom rozpráva. Opýtala som sa, či urobil, čo mal, lebo auto potrebujem a najneskôr o 15.00 - v utorok ho chcem mať. Dohodli sme sa, že ho dovtedy prinesie. Tentokrát som cez deň zistila, že si zablokoval prichádzajúce hovory na svoje číslo a začala som tušiť, že sa niečo deje. O 15.00 som sa mu snažila dovolať, písala som niekoľko SMS, ale vôbec žiadna odozva. Rozhodla som sa preto ísť na políciu nahlásiť krádež môjho auta. Vzala som si veľký technický preukaz, pretože malý mal on v aute, nech mám aspoň niečo v ruke," napísala 19. júna do facebookovej skupiny HAKA (Hľadá sa auto krádeže automobilov pani Petronela.  

​"Prišla som na políciu, opísala situáciu a čakala som pomoc. Namiesto dodržania sloganu Pomáhať a chrániť som sa dozvedela, že nemám robiť paniku, že je to iba hodina a muselo sa asi niečo stať. Mám čakať. Nadiktovala som pánom príslušníkom všetko o dotyčnom a aj telefónne číslo, nech si vypočujú hlášku a že sa mu nik nedovolá. Ani to nezabralo a poslali ma domov namiesto toho, aby spísali zápisnicu, iba zaevidovali moju návštevu. Volala som teda ľuďom, ktorí mi pomáhali, že som teda neuspela a vysmiali ma. O pár minút som mala odpoveď, že teda mám prísť nasledujúce ráno (dnes) aj so svedkom, ktorý bol pri odovzdávaní auta a všetko sa spíše. Sklamaná som sa spojila s p. Farkašom, že čo teda mám robiť a či mi vie pomôcť. Dohodli sme sa, že ráno po návšteve polície zverejníme informácie a fotku auta, aby sa mohlo hľadať v tejto komunite," píše ďalej vo svojom príspevku učiteľka zo ZŠ na ulici Bukovčana č.3.  

"Stále som  až do večera čakala na telefonát, že mi nesie auto. Bohužiaľ, som prijala po 21.00 telefonát, kde mi bolo oznámené, že ma bude kontaktovať polícia, lebo dotyčný mal na mojom aute nehodu a neprežil to. Zrútila som sa jednak z toho, že sa s mojím autom zabil človek, ktorého som poznala aj napriek tomu, že zrejme nemal v úmysle mi auto vrátiť, ale aj preto, lebo na auto som si vzala pôžičku, ktorú treba platiť aj naďalej, no moje auto je na totálku. Pýtam sa preto, či by sa tejto tragédii dalo zabrániť, keby so mnou spísali zápisnicu a auto by hneď šlo do pátrania...možno áno, možno nie...to sa už nedozviem. Na auto som nemala uzavretú havarijnú poistku, tak nemôžem čakať, že dostanem nejaké vyrovnanie z poistky. Peniaze budem vyhadzovať "do vetra" za to, čo už nemám. A na ďalšie auto peniaze nie sú. Aj tak by som však chcela vyzvať ľudí, aby sa nenechali odradiť, choďte si za svojím cieľom, ak ste v práve, aby sa nestávali aj takéto smutné situácie!!!"
Bratislavské noviny sa s pani Petronelou spojili a navrhli jej, že sa spolu s ňou pokúsime nájsť nejaký spôsob, ako by sa jej aspoň nejaké peniaze mohli vrátiť... Ona predsa naozaj nemôže za to, že sa niekto rozhodol ukončiť svoj život v jej aute, pričom ho totálne zničí, zabije seba aj svojho psa a pri zrážke ťažko zraní nevinného vodiča aj nič netušiacich ľudí v oprotiidúcom autobuse. O samovraždednom úmysle 32-ročného Martina svedčí napríklad aj to, že počas jazdy nebol vo vozidle pripútaný!  
O nehode informovala v stredu aj televízia JOJ v reportáži spravodajskej relácie:

(ars) 
Páčil sa vám článok?