Zbitie manželov v autobuse MHD: Dvaja útočníci sú už vo väzbe!

3.6.2019
Autobus - výtržnosť

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Policajti v uplynulých dňoch veľmi intenzívne vyšetrovali brutálne napadnutie, ku ktorému došlo koncom mája v jednom z autobusov MHD. Štyria mladí útočníci pri ňom zaútočili na manželský pár, ktorý utrpel množstvo zranení vrátane zlomením v tvárovej oblasti.

"Vyšetrovateľ PZ vzniesol obvinenie dvom osobám – osemnásťročnému Ondrejovi Á. a rovnako starému Stanislavovi G. z Bratislavy. Obvinení spolu s ďalšími dvomi mladistvými mali nastúpiť do autobusu idúceho zo zastávky SAV v smere na zastávku Damborského. Počas jazdy autobusom sa táto skupinka správala hlučne, fajčila, robila neporiadok a rozhadzovala rôzne predmety. Jeden z cestujúcich, 52-ročný muž, ktorý bol zasiahnutý hodeným predmetom, skupinku slušne napomenul. Štvorčlenná skupina štyroch mladíkov pristúpila k tomuto mužovi a následne ho mal obvinený Ondrej fyzicky napadnúť viacerými údermi päsťami do tváre. Úderom päsťami do tváre sa nevyhla ani vedľa sediaca 50ročná manželka muža. Po fyzickom útoku druhý obvinený – Stanislav, začal manželom vulgárne nadávať a vyhrážať sa im fyzickou likvidáciou. Bezprostredne po útoku skupinka mladíkov z autobusu vystúpila a odišla," opísal nám okolnosti incidentu, ktorý pobúril doslova celú Bratislavu, policajný hovorca Michal Szeiff. 

O zadržaní jedného z útočníkov sme vás ako prví informovali už v piatok:

​"Dôsledne realizovanou operatívno pátracou činnosťou ako aj vykonaním viacerých procesných úkonov policajtov štvrtého bratislavského okresu sa podarilo zhromaždiť dostatok dôkazov, oprávňujúcich stotožnenie páchateľov tohto skutku a ich následné obvinenie. Osemnásťročný Ondrej A. čelí v tejto súvislosti obvineniu zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom výtržníctva, za ktorý v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na štyri roky až desať rokov. Jeho rovesník Stanislav G. čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu nebezpečného vyhrážania, za ktorý v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na dva až šesť rokov. Obaja obvinení sú v súčasnej dobe stíhaní väzobne," informoval Szeiff. 

"Na základe medializovaných informácií sme sa obrátili aj na verejnosť so žiadosťou o zistenie svedkov tohto incidentu. V rámci vyšetrovania sa nám prihlásili celkovo dvaja svedkovia, informácie ktorých nám rovnako napomohli k náležitému objasneniu tohto incidentu. Touto cestou za poskytnuté informácie ďakujeme," dodali policajti.

(ars)

Páčil sa vám článok?