Drogový díler skončil za mrežami

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Krajskú súd v Bratislave uznal 32-ročného Taliana Francesca P. vinným z trestného činu nedovolenej výroby a držania omamných a psychotropných látok, jedov a prekurzorov. Uložil mu trest odňatia slobody na tri roky nepodmienečne.

Po odpykaní trestu v prvej nápravnovýchovnej skupine čaká tohto talianskeho štátneho občana ešte aj trest vyhostenia z územia Slovenska.

Francesca P. zadržala polícia 18. novembra minulého roka pred obchodným strediskom Jadran na Nevädzovej ulici, pričom uňho našla balíček obsahujúci 505 gramov heroínu v hodnote 606 000 korún a skladačku s 2,85 gramu kokaínu. Talian sa bránil tvrdením, že nevedel, čo obsahuje balíček, ktorý mal v okamihu zadržania pri sebe. Túto obranu však súd považoval za účelovú.

Podľa poznatkov policajných zložiek, ktoré sa zaoberajú drogovou kriminalitou, sa Francesco P. stále pohyboval na drogovej scéne, udržiaval kontakty s dílermi drog a sám fungoval ako kuriér – prepravca drogy medzi dodávateľom a dílerom. To isté robil aj v okamihu, keď padol do rúk polície. Osoba, od ktorej drogy prevzal, sa včas stihla z prenajatého bytu odsťahovať na neznáme miesto. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

(his)

Páčil sa vám článok?