Mestskej polícii chýba až 220 príslušníkov

29.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

Akútny nedostatok ľudí už niekoľko rokov pociťuje Mestská polícia v Bratislave. V súčasnosti má k dispozícii 280 policajtov, čo je o 220 menej, ako by mesto potrebovalo.

Uviedol to náčelník bratislavskej mestskej polície František Zemko s tým, že od začiatku roka už nerobia nábor, ale výber. To sa prejavilo aj tým, že sa k polícií hlási menej ľudí.

Ďalším dôvodom nižšieho záujmu o prá­cu v mestskej polícii sú platy, ktoré podľa jeho slov nie sú úmerné psychickej a fyzickej záťaži mestských policajtov. Keďže v Bratislave sú zdroje policajtov vyčerpané, obracia sa mestská polícia najmä na Nebratislavčanov, ktorí by mali rozšíriť jej rady.

Za prvých deväť mesiacov tohto roku zaznamenala bratislavská mestská polícia 58 036 priestupkov, pričom na blokových pokutách vo viac ako polovici prípadov vybrala takmer 3,5 milióna korún. Vo viac ako 27 700 prípadoch išlo o porušenie všeobecne záväzných nariadení vydaných magistrátom alebo mestskými časťami. „Občania porušujú najčastejšie nariadenia o poriadku a čistote, o starostlivosti o zeleň a o chove zvierat,“ uviedol náčelník bratislavskej mestskej polície F. Zemko.

(brn)

Páčil sa vám článok?