Nemecký ovčiak "vyňuchal" muža, ktorý chcel pravdepodobne kradnúť v jednom z rodinných domov

17.8.2018
Služobný policajný pes

Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Páčil sa vám článok?

Na základe oznámenia na tiesňovú linku 158 boli vo štvrtok (16.8.) vyslané policajné hliadky na Novosvetskú ulicu, kde majiteľ vo svojom rodinnom dome spozoroval neznámeho muža, ktorý následne utiekol cez okno. Na miesto sa dostavil aj psovod, ktorý použil služobného psa na sledovanie pachovej stopy.

"Služobný pes, 8-ročný nemecký ovčiak Vels, zachytil pachovú stopu, ktorú sledoval 500 m až k opustenej záhrade, kde v kríkoch štekotom označil prítomnosť neznámej osoby pri ktorej sa nachádzali odcudzené veci z rodinného domu. Muž bol z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu hliadkou eskortovaný na príslušné policajné oddelenie, " informoval bratislaský policajný hovorca Michal Szeiff.

Policajti zistili, že na 41-ročného muža z Bratislavy, ktorého v súlade so zákonom obmedzili na osobnej slobode,  je vydaný príkaz na jeho dodanie do výkonu trestu odňatia slobody.

Poverený príslušník PZ už v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre prečin porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom krádeže. Po vykonaní všetkých procesných úkonov bude Bratislavčan dodaný do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody Bratislava. 

(TS,nc)

Páčil sa vám článok?