Vo Vrakunskom lesoparku našli mŕtve telo muža: Ide o futbalistu Juraja Halenára!

30.6.2018
0
Juraj Halenár

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Dnes popoludní našli vo Vrakunskom lesoparku telo muža. Ide o bývalého futbalistu Artmedie Petržalka aj Slovana Bratislava Juraja Halenára.

Juraj Halenár bol nezvestný už druhý deň. Len predvčerom oslávil 35. narodeniny. Podľa portálu noviny.sk na miesto činu prišla jeho sestra aj niekoľko futbalistov.

"V sobotu v popoludňajších hodinách sme prijali oznámenie o náleze tela muža bez známok života vo Vrakunskom lesoparku. Oznámenie hliadka PZ preverila a jeho hodnovernosť potvrdila. Na miesto bol privolaní obhliadajúci lekár. Pre zistenie presných príčin smrti bola nariadená súdna pitva. Totožnosť muža polícia zistila, ide o 35-ročného Trnavčana. Vecou sa zaoberá Obvodné oddelenie okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave 2. Poverený príslušník v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia,povedala pre Bratislavské noviny policajná hovorkyňa Veronika Slamková.

Odchovanec trnavskej Lokomotívy obliekol postupne dresy troch bratislavských klubov. Prvý ligový gól strelil v drese Interu Bratislava 4. mája 2002 v stretnutí s Tatranom Prešov (3:0).

S Artmediou Petržalka postúpil do skupinovej fázy Ligy majstrov 2005/2006. Majstrovské tituly získal s Artmediou Petržalka aj so Slovanom Bratislava.

Počas jesennej časti sezóny 2014/2015 sa stal so 125 gólmi historickým rekordérom slovenskej futbalovej ligy. V júli 2015 zamieril do moravského tímu Sigma Olomouc.

Zdroj: TASR

Nečakaná smrť Juraja Halenára vyvolala veľký rozruch nielen v športovom svete. Mnohí odmietali uveriť tomu, že by bol schopný siahnuť si na život taký úspešný športovec s optimistickou povahou, akým bol on. Pravdou je, že už vo veku 35 rokov nezarábal také veľké peniaze ako v časoch svojej najväčšej slávy a takisto sa hovorilo o tom, že mal veľa dlhov a finančných ťažkostí, ktoré už nebol schopný zvládať. Nikto však nepredpokladal, že by tieto problémy riešil samovraždou. A to ešte k tomu takým brutálnym spôsobom, keď si nielen podrezal žily na rukách, ale aj sa dobodal nožom. Najviac o tom pochyboval jeho otec Alojz, ktorý tvrdil, že jeho syn mal priam až panický strach pred tým, že sa poreže. Napokon teda boli zverejnené výsledky pitvy, aby sa predišlo fámam, že v tomto prípade išlo o vraždu, ktorú niekto zinscenoval ako samovraždu. 

"Bezprostrednou príčinou smrti Juraja Halenára bolo zlyhanie činnosti srdca a krvného obehu v dôsledku vonkajšieho krvácania z rezných rán ľavého predlaktia a zápästia a najmä masívneho vnútorného krvácania z hlbokej bodnej rany hrudníka s prebodnutím hrudnej steny, ľavých pľúc a po rozdvojení bodného kanála s dvojnásobným prebodnutím osrdcovníka, ľavej komory srdca. Išlo o poranenie ostrým predmetom, ktoré si podľa vyjadrenia znalca mohol spôsobiť aj sám v úmysle sebapoškodenia. Na jeho tele neboli zistené žiadne také poranenia či stopy násilia, ktoré by svojím rozsahom jednoznačne svedčili o nejakom zápase či súboji s inou osobou. Neboli zistené žiadne iné poranenia vnútorných tkanív a orgánov. Ani známky násilia, ktoré by poukazovali na nežiadúcu manipuláciu s telom vrátane typických tzv. úchopových podliatín," uvádza sa v pitevnej správe.

(ncuki, ars)

Páčil sa vám článok?