Občan Rumunska vnikol do rodinného domu vo Vrakuni. Muža a dieťa ohrozoval nožom

5.10.2017

Zdroj: FB Polícia SR (ilustračné foto)

Páčil sa vám článok?

Policajný vyšetrovateľ v Bratislave II obvinil po dráme vo Vrakuni 30-ročného občana Rumunska z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom nebezpečného vyhrážania.

„Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania mal obvinený dňa 3. októbra 2017 v popoludňajších hodinách vojsť cez pozemok do jedného z rodinných domov na Dvojkrížnej ulici v Mestskej časti Bratislava – Vrakuňa. V priestoroch rodinného domu mal následne nožom ohrozovať jeho obyvateľov – poškodeného muža a maloleté dieťa. Poškodení využili chvíľkovú nepozornosť muža a kontaktovali políciu. Na miesto boli ihneď vyslané hliadky PMJ, obvodného oddelenia PZ, ako aj psovod so služobným psom. Policajti bezprostredne po príchode podozrivého muža na mieste obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné oddelenie," informovala nás policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková, podľa ktorej nedošlo k zraneniu osôb ani k materiálnej škode. 

„Vyšetrovateľ Policajného zboru po vykonaní všetkých potrebných úkonov spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby. Obvinený sa do času, kedy sudca rozhodne o jeho vzatí do väzby, nachádza v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala Mihalíková.

(ts, ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?