Správy z podsvetia 01/1998

4.11.2006
0
Páčil sa vám článok?

NA HODŽOVOM NÁMESTÍ dvaja mladí Bratislavčania fyzicky napadli 35-ročného muža. Policajti oboch bitkárov zadržali, napadnutého muža previezli sanitkou do nemocnice na Kramároch.

NA ŠANCOVEJ ULICI neznámy páchateľ lúpežne prepadol 53-ročnú pokladníčku v-zmenárni Cambio. Podal jej lístok, na ktorom bolo napísané, aby nekričala, lebo má pištoľ a aby mu dala peniaze. Poškodená útočníkovi odovzdala 35 tisíc korún.

NA ULICI 29. AUGUSTA prepadli traja Ukrajinci vo veku 22 až 28 rokov 48-ročného Bratislavčana. Zrazili ho na zem a zobrali mu igelitovú tašku s-osobnými vecami, čím mu spôsobili škodu 200 korún. Policajti útočníkov zadržali a vyšetrovateľ proti nim vzniesol obvinenie z-trestného činu lúpeže.

NA KMEŤOVOM NÁMESTÍ ohrozovala 57-ročná dôchodkyňa pištoľou svoju 44-ročnú susedku. Vyhrážala sa jej smrťou a vyzváňala pri vchode do bytu. Susedka odmietla otvoriť a pištoľníčka jej preto strelila do dverí. K-zraneniu našťastie nedošlo. Zbraň mal u agresívnej dôchodkyne uloženú jej právoplatný držiteľ, 41-ročný Bratislavčan. Dôchodkyňu stíhajú pre trestný čin nedovoleného ozbrojovania.

NA MICKIEWICZOVEJ ULICI vo Fakultnej nemocnici zasahovali policajné hliadky po tom, čo tam pri krádeži kabelky pristihli 52-ročnú Janu H. z-Bratislavy. Zlodejku policajti odviezli a kabelku vrátili majiteľke.

NA ŠAFÁRIKOVOM NÁMESTÍ zatiaľ neznámy páchateľ lúpežne prepadol 43-ročného Štefana S. Vzal mu 15 tisíc korún a 3000 DEM a navyše mu spôsobil zranenie, z-ktorého sa napadnutý bude liečiť 2 až 3 týždne.

NA WILSONOVEJ ULICI zasahovali policajti, ktorých tam zavolali po tom, čo majiteľ motorového vozidla Škoda 1203 zadržal mladíka, ktorý sa pokúšal po rozbití vetracieho okienka na aute ukradnúť z-neho kožený kufrík. Zlodejom bol 21-ročný Roman K. z-Bratislavy, ktorého vyšetrovateľ obvinil z-trestného činu pokusu o krádež vlámaním.

NA STAROMESTSKEJ ULICI nedávno policajti zastavovali všetky modré autá prichádzajúce po Novom moste z-Petržalky. Bolo to preto, lebo práve do modrého vozidla, pravdepodobne Mazdy, mal podľa svedkov nastúpiť páchateľ vlámania do bytu na Farského ulici, z-ktorého odcudzili šperky. Policajti podozrivé vozidlo zadržali a jeho 25-ročnú vodičku Michaelu Š. odovzadli kriminálnej polícii.

NA FAZUĽOVEJ ULICI v-autoservise Ovex zadržali dvoch zlodejov, ktorí tu odcudzili tri elektrónové kolesá, autorádio a kľúče od motorového vozidla Ford Sierra. Jeden z-páchateľov mal 17 a druhý len 15 rokov.

NA PREDSTANIČNOM NÁMESTÍ ponúkal na predaj sladkosti 18-ročný mládenec. Mal ich tri plné igelitové tašky. Policajti zistili, že sladkosti pochádzajú z-krádeže stánkov na Mlynských Nivách. Zlodeja odviezli na policajné oddelenie do Ružinova.

NA ZOCHOVEJ ULICI ukradla 20-ročná Klaudia Š. žene v-stredných rokoch tri retiazky a ušla. Policajná hliadka si ju však všimla, keď sa pred policajtmi chcela ukryť vo vchode jedného z-domov. Pri kontrole vytiahla zlodejka z-vrecka všetky tri retiazky v-hodnote asi 20 tisíc korún.

(his)

Páčil sa vám článok?