Záhadný kamión na Šintavskej: Aký príbeh skrýva?

21.5.2017
0
Záhadný kamión na šintavskej: aký príbeh skrýva? - Šintavská 8
Páčil sa vám článok?

Na Šintavskej ulici v bratislavskej Petržalke už roky stojí kamión, ktorého osud je zahalaný rúškom tajomstva. A to už od jeho príchodu počas jednej októbrovej noci v roku 2013, keď z vozidla mlčky vystúpila skupina zamaskovaných chlapov.

O dodnes nevyriešený príbeh kamióna sa s nami podelil čitateľ Bratislavských novín Rastislav Gemerský.

„Dňa 30.10.2013 vo večerných hodinách zaparkovalo toto nákladné auto bez EČV na Šintavskej ulici. Z jeho kabíny vystúpili dve osoby-muži, išli k zadnej časti vozidla, kde nejakou manipuláciou otvorili ložný priestor, z ktorého vystúpilo niekoľko osôb. Pravdepodobne to boli všetci muži, vo veku medzi 20-30 rokov, lebo všetci mali zakryté hlavy kapucňami, tak sa nedalo presne určiť každého pohlavie. Boli bez batožiny, pravdepodobne nejakí cudzinci-imigranti. Boli ticho a neprehovorili medzi sebou ani jediné slovo. Vydali sa pešou chôdzou smerom Janíkov dvor-Jarovce. Ich presný počet sa nedal presne určiť, lebo bola tma, a  všetci mali rýchlu chôdzu, mohlo ich byť približne 18,“ opisuje príchod kamióna pán Gemerský.

Všetko sa odohralo cca 150 metrov od budovy polície Bratislava 5 juh, ktorá sídli na Holíčskej. „Celá akcia trvala približne len päť minút. Bolo to dobre zorganizované, aj naplánované, lebo toto nákladné auto malo v ten istý deň koniec platnosti TK a EK, čo je tiež zaujímavá náhoda,“ dodáva čitateľ.

Príbeh má však zaujímavú dohru. Kamión, ako nám prezradil pán Gemerský, tu odvtedy stojí, je dokonca odomknutý a za tie roky sa nenašiel nik, kto by ho odpratal. „Miestny úrad Petržalka tvrdí, že je to v kompetencii magistrátu, magistrát tvrdí, že vozidlo je na území Petržalky, tak je to v kompetencii petržalskej samosprávy alebo SCK. Správa cestných komunikácií podala k tejto veci nasledovné vysvetlenie: Priestor medzi cestnou komunikáciou a chodníkom, kde je toto nákladné auto odstavené, nepatrí do našej správy,“ teda ide o priestor akoby nikoho.

„Odvtedy tu toto nákladné auto stojí neuzamknuté a voľne každému prístupné, preto aj slúži ako dočasná nocľaháreň pre rôzne asociálne a neprispôsobivé osoby,“ zakončuje čitateľ.

„Vozidlo sa nachádza na okraji komunikácie vo vlastníctve a správe hlavného mesta, preto sme podnety na toto vozidlo aj v minulosti presmerovali naň. Mestská časť Bratislava-Petržalka je v zmysle zákona 79/2015 Z. z. o odpadoch oprávnená zabezpečovať odstránenie chátrajúcich vozidiel iba v kategórii M1 a N1, pričom uvedené vozidlo do tejto kategórie nespadá. Aktuálny stav riešenia podnetu teda získate od hlavného mesta,“ reagovala dnes na otázky Bratislavských novín Michaela Platznerová z petržalského miestneho úradu. Správu plánujeme rozšíriť aj o stanovisko magistrátu.

(ms, Foto: rg)



Páčil sa vám článok?