FOTO: Policajti v akcii. Zatkli vlastného kolegu?

10.2.2017
0
Foto: policajti v civile zadržali muža pre drogy a bol to ich kolega! - Zakrok1
Páčil sa vám článok?

Načakaná dráma sa odohrala v stredu poobede na parkovisku pred Okresným úradom na Tomášikovej ulici č. 46, kde sa nachádza klientske centrum ministerstva vnútra. Policajti v civile na parkovisku zdržali muža. Na tom by nebolo nič zvláštne, zaujímavé však je, že sa im pravdepodobne preukázal policajným odznakom. Aj napriek tomu skončil s putami na rukách...

„Sedeli sme v kancelárii a poobede sme s kolegyňou začuli z parkoviska, ktoré máme pod oknami krik. Vykukla som z okna a uvidela som, ako nejaký muž leží na zemi medzi dvomi autami, pričom ho obkľúčili policajti v civile. Podarilo sa mi urobiť na mobil niekoľko záberov. Na jednom z nich vidno, že zadržaný muž je pravdepodobne tiež policajt, nakoľko mal pri sebe služobný preukaz s odznakom PZ SR. Asi tri hodiny ho držali spútaného pri aute a medzitým policajná jednotka zdržala v našej budove ešte jedného muža, ktorého chytili priamo na WC,“ napísala k fotografiám žena, ktorá pracuje v priestoroch klientskeho centra ministerstva vnútra. Zamestnanci centra si mysleli, že dôvodom policajného zásahu boli drogy, ale príčina nekompromisnej akcie bola iná.

Policajný zákrok na parkovisku ako aj v budove Okresného úradu na Tomášikovej ulici č.46 prebehol v stredu 8. februára 2017 v poobedných hodinách a trval až do večera. Podľa informácií Bratislavských novín sa zadržaný muž volá Michal a naozaj ide o policajta. Väčšinou vystupuje veľmi sebaisto, ale bezprostredne po zdržaní svojimi kolegami sa vraj psychicky zosypal.

Dnes večer sa k prípadu vyjadrila aj polícia. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry  v stredu (8.2.) vzniesol obvinenie Michalovi G. (27) pre obzvlášť závažný zločin vydierania. Poškodeného mal nútiť k vyplateniu viac ako 300-tisíc eur, informoval hovorca policajného prezídia Martin Wäldl.

„Michal G. mal za účelom získania majetkového prospechu napísať výhražné listy poškodenej osobe. Pod hrozbou násilia voči nemu a osobám jemu blízkym ho mal nútiť k vyplateniu finančnej odmeny vo výške 333.000 eur v 500-eurových bankovkách,“ uviedol Wäldl.

Podľa polície mal poškodený priniesť 8. februára peniaze do budovy Okresného úradu v Bratislave na Tomášikovej ulici, a to v nepriehľadnej taške, na toalety na prízemí, konkrétne ich mal skryť do tretej kabínky. „Do tejto skrýše si mal prísť obvinený vyzdvihnúť 'svoje' peniaze okolo 15.00 h, avšak taška obsahovala políciou pripravený balíček imitujúci finančnú hotovosť. Následne pri odchode z budovy polícia obvineného zadržala, pričom balíček mal mať ukrytý pod tričkom,“ dodal Wäldl.

Obvinenému v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody v trvaní 20 až 25 rokov.

(ars, foto: tip)   

Páčil sa vám článok?