Nultý kilometrovník z Michalskej ulice niekto ukradol

24.1.2013
0
Nultý kilometrovník z michalskej ulice niekto ukradol - kilometrovnik2
Páčil sa vám článok?

Neznámy páchateľ 28. decembra 2012 ukradol časť Nultého kilometrovníka spod Michalskej brány. Polícia zlodeja nechytila, nezachytil ho ani kamerový systém. Mestská časť Staré Mesto chce turistickú atrakciu obnoviť, hľadá sponzorov.

„Bezpečnostná kamera snímajúca priestor Michalskej ulice nemá dosah na miesta pod samotnou Michalskou bránou, kde bol umiestnený takzvaný nultý kilometer,” priznal pre Bratislavské noviny hovorca Mestskej polície Bratislava Peter Pleva. Bezpečnostný kamerový systém mestskej polície tak rovnako, ako ani v prípade ukradnutých železných roštov okolo stromov na Františkánskom námestí a Námestí SNP, chytiť vinníka nepomohol.

Staré Mesto, ktoré turistickú atrakciu spravuje, dalo demontovať zostávajúcu časť kilometrovníka, aby neprišlo k odcudzeniu jeho ďalších častí. „Je zarážajúce, že niekto dokáže zničiť známu turistickú atrakciu, či poškodiť kultúrnu pamiatku. Staré Mesto požiadalo o väčšiu súčinnosť mestskú políciu spolu s možnosťou využitia kamerového záznamu,“ uviedol pre Bratislavské noviny hovorca mestskej časti Staré Mesto Tomáš Halán.

Samospráva mestskej časti Staré Mesto plánuje túto bratislavskú turistickú atrakciu s finančnou pomocou partnerov a sponzorov opraviť a zabezpečiť osadenie kilometrovníka takým spôsobom, aby v budúcnosti už nedochádzalo k jeho zničeniu alebo krádeži.

Martina Chudá

Páčil sa vám článok?