Požiar v byte zapríčinila zrejme vyhodená pyrotechnika

2.1.2013
0
Páčil sa vám článok?

Požiar v byte na Krásnohorskej ulici v Bratislave počas silvestrovskej noci zrejme zapríčinila pyrotechnika, ktorú vyhodili z jedného zo susedných bytov. Polícia okolnosti prípadu vyšetruje.

K požiaru došlo v utorok 1. januára, približne pol hodinu po polnoci. "Podľa doterajších zistení vznikol pravdepodobne v dôsledku neodbornej manipulácie s nezistenou zábavnou pyrotechnikou, ktorú doposiaľ neznámy páchateľ vyhodil z okna alebo balkóna iného bytu na Krásnohorskej ulici," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Tatiana Kurucová.

Pyrotechnika následne dopadla na balkón na druhom podlaží, kde sa nachádzali veci, od ktorých sa požiar rozšíril dovnútra bytu. Jeho majitelia v tom čase neboli doma. Požiar lokalizovali privolaní hasiči, ktorí na nevyhnutný čas evakuovali aj majiteľov bytov v dome. "Ošetrených bolo niekoľko obyvateľov, ktorí sa nadýchali splodín dymu, k vážnym ujmám na zdraví nedošlo," uviedla Kurucová. Požiar, ktorý zničil zariadenie bytu, spôsobil materiálne škody minimálne vo výške 50.000. eur.

"Príčiny, ako i ďalšie okolnosti požiaru, polícia vyšetruje. Vyšetrovateľ PZ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia," dodala Kurucová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?