Policajti budú v nedeľu pripomínať obete dopravných nehôd

16.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave v spolupráci s Vikariátom Ordinariátu Ministerstva vnútra Slovenskej republiky realizuje pri príležitosti pietnej spomienky na obete dopravných nehôd 18. novembra 2012 o 15.00 hodine na cintoríne v Slávičom údolí v Bratislave preventívnu aktivitu.

Po prvýkrát si verejnosť spomínala v tretiu novembrovú nedeľu na obete dopravných nehôd v roku 1993 vo Veľkej Británii. "Aj u nás je táto pietna spomienka už niekoľkoročnou tradíciou. Jej cieľom nie je len uctiť si pamiatku obetí dopravných nehôd, ale aj preventívnou formou upozorniť všetkých účastníkov cestnej premávky na tragické následky porušenia zákona na cestnej komunikácii," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková s dodatkom, že následky nezodpovedného správania v cestnej premávke nemusíme znášať len sami, môžu sa dotknúť aj iných a zostať trvalé.

Praktické opatrenia a účelná prevencia dokážu týmto tragickým následkom zabrániť. "Ďalšími, na ktorých nemožno zabúdať sú tí, ktorí na mieste dopravnej nehody poskytujú profesionálnu pomoc a ktorých prácu si treba vážiť," upozornila hovorkyňa.

(TASR)

Páčil sa vám článok?