Správy z bratislavského podsvetia 20/2012

23.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

NA ZIMNÝCH ŠTADIÓNOCH na Ulici odbojárov, na Ružinovskej ulici, na Harmincovej a Na Borinách museli v sobotu zasahovať policajní pyrotechnici. Na číslo 112 totiž 29-ročná žena z okresu Malacky ohlásila bombu na zimnom štadióne v Bratislave. Keďže nebolo zrejmé, ktorého štadióna sa hrozba týka, policajti prehľadali všetky štyri štadióny v meste. Bombu nenašli, volajúce žene hrozí za šírenia poplašnej správy väzenie na 1-5 rokov.

NA VAJNORSKEJ ULICI v noci vylúpili maskovaní muži autopožičovňu. Ukradli odtiaľ 104 kusov pneumatík, vysokotlakový čistič a motorku. S lupom sa však ďaleko nedostali, pretože ich dodávku po niekoľkých metroch zastavili policajti, keďže nemali na aute zapnuté svetlá. Ukázalo sa, že na aute boli kradnuté evidenčné čísla a jedným z lupičov bol policajt.

NA OBCHODNEJ ULICI skoro ráno došlo k výbuchu plynu a požiaru budovy. Policajti zistili, že horel smetný kôš, od ktorého sa chytila plynová prípojka v jeho blízkosti. Na niekoľko hodín polícia a hasiči uzavreli Obchodnú a Jedlíkovú ulicu, z Obchodnej bola vylúčená aj doprava. Znalec nevedel na mieste určiť presnú príčinu vzniku požiaru. V prípade, že pôjde o trestný čin, polícia začne trestné stíhanie.

NA ŠTEFÁNIKOVEJ ULICI oslovili dvaja muži 90-ročného muža pod zámienkou vylákať od neho peniaze. Vymysleli si príbeh, že ich známy utrpel autonehodu a hrozí mu amputácia nohy. Na operáciu tak vylákali od staršieho pána 1700 eur, čo sa im však málilo a požadovali ďalších 1500 eur. Keď chcel starec vybrať v banke hotovosť, pracovníci sa ho pýtali na okolnosti a následne ho upozornili, že sa stal pravdepodobne obeťou podvodníkov a zavolali políciu. Tá zadržali jedného z podvodníkov, ktorý prezradil totožnosť druhého muža. Vyšetrovateľ obvinil 50-ročného Jána a 33-ročného Karola z podvodu, za čo im hrozí väzenie na 1-5 rokov.

NA ASTRONOMICKEJ ULICI na konečnej MHD objavil vodič autobusu č. 87 igelitové vrecko s obsahom bielej kryštalickej látky. Na miesto prišli policajti aj hasiči, ktorí vrecko vyniesli z autobusu von. Expertíza ukázala, že nejde o nebezpečnú látku antrax, o akú látku však išlo, dosiaľ nie je známe. Pokiaľ sa zistí, že ide o nebezpečnú alebo psychotropnú látku, polícia začne vo veci trestné stíhanie.

NA CHORVÁTSKEJ ULICI v Justičnom paláci, kde je aj ústav na výkon väzby, našli dozorcovia 21-ročného muža bez známok života. Policajný zbor vyšetruje okolnosti smrti a začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

V ELEKTRIČKE ČÍSLO 2 večer zaútočili dvaja zahraniční cestujúci na revízora a pracovníka SBS, ktorý ho sprevádzal. Revízor ich slušne vyzval, aby sa preukázali cestovnými dokladmi, alebo zaplatili pokutu, na čo cestujúci zareagovali útokom. Vodič incident nahlásil na dopravný dispečing a na miesto bola privolaná polícia.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?