Polícia v piatok pri cestnej kontrole zabavila 34 vodičákov

15.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Polícia skontrolovala v piatok 13. júla 2012 počas cestnej kontroly v Bratislavskom kraji vyše 300 účastníkov cestnej premávky. Zistila 293 priestupkov a pokutovala viac ako 260 vodičov. O vodičský preukaz prišlo 34 šoférov. Polícii sa počas kontroly podarilo dokonca zadržať osobu, na ktorú súd vydal príkaz na zatknutie. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

Osobitná celokrajská kontrola sa konala v piatok od 19.00 h do 2.00 h dnes. Účastníkov cestnej premávky na území všetkých bratislavských okresov kontrolovalo takmer 100 policajtov. Pri kontrole sa zamerali na dodržiavanie všetkých pravidiel cestnej premávky a zistili tak 293 priestupkov.

"Viac ako 260 vodičom sme uložili finančné sankcie v blokovom konaní. Ostatné priestupky sme postúpili na správne konanie alebo sme ich riešili napomenutím," uviedla Hrášková. Dodala, že takmer 200 vodičov nedodržalo najvyššiu dovolenú rýchlosť. U deviatich dychová skúška preukázala požitie alkoholu. "Traja z nich sú podozriví zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," doplnila hovorkyňa.

O vodičák prišlo 34 vodičov. "Zadržali sme aj osvedčenia o evidencii a tabuľky s evidenčným číslom. Dopravní policajti pri kontrole zadržali aj osobu, na ktorú súd vydal príkaz na zatknutie," vymenovala Hrášková úspechy dopravných policajtov. Informovala zároveň, že v kontrolách bude bratislavská polícia pokračovať aj naďalej.

"Opätovne vyzývame všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky. Prekročenie najvyššej dovolenej rýchlosti vás nemusí stáť len peniaze, ale môže byť aj príčinou dopravnej nehody, pri ktorej ohrozujete nielen svoj život, ale aj životy ostatných," uzavrela.

(TASR)

Páčil sa vám článok?