Vo Vajnoroch budú kontrolovať pohyb podozrivých osôb

10.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Vo Vajnoroch budú vo zvýšenej miere kontrolovať pohyb podozrivých osôb. Na Miestnom úrade totiž začali pribúdať podnety občanov typu, aký adresovala Anna H. starostovi obce Jánovi Mrvovi.

"Chcela by som vás poprosiť, či by sa nedalo vybaviť s políciou, aby kontrolovala ulice Vajnôr a zapisovala si totožnosť podozrivých osôb pohybujúcich sa v dopoludňajších hodinách a okolo obeda po Vajnoroch. V posledných dňoch viackrát v týždni pred dvanástou zvonia a zisťujú, kto je doma, údajne za účelom zháňania si práce v záhrade. Videla som ich aj na cintoríne. Chodia traja i štyria na autách so značkami z rôznych okresov. Pred časom však vykradli cez obed jednu pani z našej ulice."

Starosta Ján Mrva riešil tento podnet bezprostredne s mestskou políciou. Podľa vyjadrenia miestneho okrskára Dušana Giertliho sa "mestská polícia počas pochôdzky v uliciach zameriava aj na túto činnosť občanov zväčša rómskeho pôvodu, ktorí po mestskej časti vykupujú železo. Túto činnosť vykonávajú na motorových vozidlách. Pravidelne ich kontrolujeme. Naposledy takto kontrolovaná posádka na ulici Za farou tvrdila, že si hľadá brigádu. Kontrola sa zamerala na to, či takéto osoby nemajú vo vozidle alebo v prívese veci pochádzajúce z krádeže obecného alebo iného majetku. Osoby sa preverujú cez Policajný zbor SR, či nie je po nich vyhlásené pátranie. Ak je výsledok kontroly negatívny, tieto osoby v zmysle zákona nemáme dôvod ďalej riešiť. Ale ich činnosť vo Vajnoroch je po kontrole zaevidovaná."

Na základe týchto podnetov sa podľa ďalších starostových slov zintenzívnia kontroly osôb, ktoré po obci vykonávajú zber alebo výkup rôzneho tovaru, prípadne ponúkajú podomové služby našim občanom. "Ich zvýšený pohyb možno očakávať práve v letných mesiacoch. Dovolím si požiadať občanov, aby podozrivé osoby, ktoré sa im snažia nanútiť rôzne služby a narušujú ich súkromie, ohlásili na tiesňovú linku mestskej polície 159," dodal Mrva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?