Polícia nedávnu streľbu vo Vrakuni naďalej vyšetruje

30.5.2012
0
Polícia nedávnu streľbu vo vrakuni naďalej vyšetruje - Vrakuna strelba
Páčil sa vám článok?

Polícia vyšetruje a naďalej pátra po páchateľovi, ktorý 6. mája viac ráz postrelil Bratislavčana Rudolfa L. a v tomto prípade pokusu o vraždu zatiaľ nebola obvinená žiadna osoba.

"V prípade pokusu vraždy zo dňa 6. mája naďalej prebieha vyšetrovanie. Obvinená nebola dosiaľ žiadna konkrétna osoba. Až do ukončenia vyšetrovania nie je možné poskytnúť v tejto veci žiadne bližšie informácie. Hneď, ako to stav vyšetrovania dovolí, budeme vo veci informovať," uviedla dnes na otázku TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrášková.

      Rudolf L. sa po streľbe podrobil niekoľkohodinovej operácii. Pre TASR to v deň krvavého incidentu povedala hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Lenka Skalická. Postrelený 25-ročný Bratislavčan ležal na oddelení ARO v ružinovskej nemocnici. "Zasiahnutá bola časť krku, brucha a tváre, avšak žiadne dôležité orgány," priblížila vtedy hovorkyňa nemocnice.

Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave František Peczár vtedy informoval, že k streľbe došlo okolo obeda v parku na Rajeckej ulici vo Vrakuni. V jej dôsledku boli poškodené aj dva automobily a tiež balkón jedného z obytných domov na Bučinovej ulici. Policajti na mieste našli niekoľko nábojníc. Prípad prevzal vyšetrovateľ KR PZ v Bratislave. Podľa miestnych obyvateľov aj reakcií na sociálnych sieťach je situácia na tomto bratislavskom sídlisku čoraz nebezpečnejšia a k tejto konkrétnej streľbe došlo v čase, keď sa v blízkom parku dokonca prechádzali aj matky s kočíkmi.

Rudolfa L. podľa portálu čas.sk v nemocnici strážili policajti. Po štyroch dňoch ho však už za asistencie mužov zákona prepustili a policajná eskorta ho previezla na utajené miesto. "Po prepustení z nemocnice je pod policajným dohľadom na utajenom mieste. Až do skončenia vyšetrovania prípadu sa k nemu nebudeme bližšie vyjadrovať," uviedla nedávno Hrášková pre cas.sk

Ako uvádzal v polovici mája portál, podľa dostupných informácií by príčinou streľby mohli byť finančné problémy postreleného muža z Dunajskej Lužnej. Policajný zdroj Nového Času tvrdí, že objednávateľom jeho vraždy mohol byť muž, ktorý býva v Maďarsku. Páchateľ teda stále uniká.

(TASR)

Páčil sa vám článok?